Μαρία Σωτηριάδου: «Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι με αγαπημένους αυτήν την καταπληκτική εμπειρία χαράς και αβίαστου γέλιου»

Μαρία Σωτηριάδου: «Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι με αγαπημένους αυτήν την καταπληκτική εμπειρία χαράς και αβίαστου γέλιου»

Κουβέντα στην «αυλή» μας,  με την ηθοποιό Mαρία Σωτηριάδου, με αφορμή την συμμετοχή της στην παράσταση «Τελενοβέλα» του Σταμάτη Πακάκη στο Θέατρο Faust

 

Screenshot 20230909 234148 Gallery

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Coup de foudre! Κεραυνοβόλος έρωτας που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι! Όταν έγραφα την πρώτη μου Θεατρική Διασκευή, έφτιαξα και έναν ρόλο για μένα. Αυτό ήταν! Εκείνη την υπέρτατη μοναδική στιγμή που ανέβηκα για πρώτη φορά στη σκηνή, ερωτεύτηκα την υποκριτική και έκτοτε της είμαι απόλυτα πιστή και αφοσιωμένη!

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στην ξεκαρδιστική παράσταση «Τελενοβέλα» του Σταμάτη Πακάκη & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή;

Είναι γνωστό ότι η κωμωδία είναι ένα δύσκολο είδος θεάτρου. Ο ηθοποιός πρέπει να βιώνει τις καταστάσεις πραγματικά, να έχει απόλυτη αίσθηση του ρυθμού και της ατάκας και το βασικότερο εξ όλων -κατά την γνώμη μου-, είναι να έχει καθ’όλη την διάρκεια της παράστασης σύνδεση με την ενέργεια που εκπέμπει το κοινό, έτσι ώστε να μπορεί αν χρειαστεί να διαφοροποιηθεί ερμηνευτικά, προκειμένου να κρατήσει σταθερή ή να αυξήσει αυτή την ενέργεια εάν το κοινό δεν έχει τις αναμενόμενες αντιδράσεις! Aυτή την μόνιμη ερμηνευτική πρόκληση διέκρινα από την πρώτη στιγμή στο έργο του Σταμάτη Πακάκη και θέλησα σαν τρελή να αποτελέσω μέρος αυτής της παράστασης! Ο ρόλος μου στη «ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑ» είναι μίας γυναίκας αρχηγού, ισχυρής, απόλυτης, που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να διατηρήσει τη βασιλεία της στον θρόνο της επιφανούς οικογένειας De Rozario. Χρησιμοποιώντας ως συνεργό την πιστή της υπηρέτρια Susanita, καταστρώνει μηχανορραφίες, δολοπλοκίες, δολοφονίες και πάσης φύσεως εγκλήματα, κατορθώνοντας πάντα να επιβιώνει αλώβητη και να ισχυροποιεί την θέση της! Τι οδήγησε όμως αυτήν την κατά τα λοιπά θρησκευόμενη μητέρα και γιαγιά να συμπεριφέρεται έτσι; Oι απαντήσεις δίνονται όλες στην παράσταση!!!

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Να φέρει μαζί του όσους περισσότερους φίλους μπορεί! Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι με αγαπημένους αυτήν την καταπληκτική εμπειρία χαράς και αβίαστου γέλιου.

 

received 700228955498214

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, μια καλή παράσταση;

Εν αρχή ην ο λόγος! Ένα δυνατό κείμενο είναι πάντα το κύριο και βασικό συστατικό. Εάν ο λόγος συνδυάζεται με μουσική τραγούδια και χορό όπως στη δική μας περίπτωση τότε ο λόγος απογειώνεται. Το δεύτερο δυνατό συστατικό είναι ένας σκηνοθέτης με όραμα! Και το τρίτο και ισάξια δυνατό συστατικό είναι η ομάδα. Το δέσιμο, ο ρυθμός και η χημεία των ηθοποιών δίνει στον λόγο ουσία ύπαρξης.

Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Για μένα το σανίδι σημαίνει εμπειρία και γνώση! Όλα όσα βιώνω μέσα από τους ρόλους που ερμηνεύω, το φως και το σκοτάδι που καλούμαι να ανακαλύψω και αποκαλύψω, με κάνουν καλύτερο άνθρωπο και κυρίως με βοηθούν στο να ωριμάζω όμορφα, ήρεμα και φιλοσοφημένα.

Θα σας δούμε και κάπου αλλού φέτος; Ποια είναι τα «άμεσα» σχέδιά σας;

Δεν έχω κάποια σχέδια εν εξελίξει αυτόν τον καιρό. Ανυπομονώ να έρθουν να με συναντήσουν και δηλώνω ανοιχτή σε προκλήσεις και προσκλήσεις. Επί του παρόντος επικεντρώνομαι πλήρως στην «Τελενοβέλα» μας!

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Ραντεβού στην κόλαση!

 

received 179454941863455

Η Μαρία Σωτηριάδου γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε για χρόνια στον κόσμο των επιχειρήσεων. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας και συγγραφής και συμμετείχε για χρόνια σε παραστάσεις ερασιτεχνικών  ομάδων. 

Από το  2013 ασχολείται επαγγελματικά με το Θέατρο και έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς Σκηνοθέτες όπως Σοφία Καψούρου, Δημήτρης Καρατζιάς, Enke Fezollari, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Κατερίνα Χάσκα και πρόσφατα ο Σταμάτης Πακάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, πατήστε ΕΔΩ

Για τον aylogyros news και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35