Εύα Γαλάνη: «Αγαπώ βαθιά το θέατρο, λατρεύω την τηλεόραση και είμαι ερωτευμένη με τον κινηματογράφο…»

Εύα Γαλάνη: «Αγαπώ βαθιά το θέατρο, λατρεύω την τηλεόραση και είμαι ερωτευμένη με τον κινηματογράφο…»

«Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα της Κάλλης», συντροφιά με την ηθοποιό Εύα Γαλάνη

1ευα

Η αθωότητα της ψυχής μας, είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που κάναμε όνειρα, πλάθαμε ιστορίες για το αύριο και γράφαμε τα πάντα στο «Ημερολόγιό» μας και μοιραζόμαστε τα μυστικά μας στο «Λεύκωμά».

Εσείς, είχατε λεύκωμα;

Ναι φυσικά και είχα λεύκωμα!

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ερώτηση;

Αγαπημένη μου ερώτηση αν θυμάμαι καλά ήταν «ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα τη ζωή σου μέχρι τώρα»

 

Πως ήταν το παιδικό σας δωμάτιο;

Το παιδικό μου δωμάτιο ήταν αλλόκοτο… Ανάλογα την εποχή ήταν γεμάτο με αφίσες του John Bon Jovi (οι μόνες μόνιμες αφίσες στο δωμάτιο μου), της Madonna, του Μάριου Φραγκούλη, της Αννας Βισση, της Καρέζη, της Νασταζια Κίνσκι, του Ρομπερτ Ντε Νιρο κλπ,  μαζί με διακοσμητικές αφίσες αμαξιών και διαφόρων ταινιών...

 

Ποια περιοδικά διαβάζατε;

Διάβαζα εννοείται σούπερ Κατερίνα, lucky Luke, Τηλέραμα και την σχολική εφημερίδα μας.

3ευα

Ποιο ήταν το επάγγελμα που θέλατε να κάνετε;

Από μικρή το όνειρο μου ήταν να γίνω ηθοποιός! Σαν δεύτερη επιλογή μου είχα στο μυαλό μου να γίνω κοινωνική λειτουργός.

 

Ποια ήταν η πρώτη παράσταση που παίξατε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά;  Θυμάστε την ημέρα της πρεμιέρας;

Πίσω από πάρα πολύ μικρή παραστάσεις ερασιτεχνικές χα χα! Αν εξαιρέσουμε τις παραστάσεις από το νηπιαγωγείο και το σχολείο, η επόμενη ερασιτεχνική μου παράσταση ήταν σε ηλικία 8-9 χρονών στην πιλοτή της πολυκατοικίας με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Πίγκη από την Λαγουδένια Πολιτεία. Οργανώτρια της όλης τότε παράστασης ήταν η Σωτηρία Ψαρρού (μεγάλη φωτογράφος σήμερα)  και συντελεστές όλα τα παιδιά της πολυκατοικίας! Χαχα! Επίσης είχαμε εισιτήριο (5 δρχ. νομίζω) και θυμάμαι ότι είχαμε μαζέψει ένα ολόκληρο κουβαδάκι κέρματα ( δυστυχώς μας το άρπαξε ένα παιδί από την γειτονιά , μεγαλύτερος από εμάς). Από εκεί και πέρα είχα την τύχη να πάρει μετάθεση ο μπαμπάς μου στην μαγευτική και καλλιτεχνική Νάουσα και να μείνουμε για 6 περίπου χρόνια! Εκεί λοιπόν είχα γραφτεί στο θεατρικό εργαστήρι της Νάουσας και δεν έχανα ευκαιρία να παίζω σε παραστάσεις του δήμου ή του σχολείου!

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ταινία στα εφηβικά σας χρόνια; Θα θέλατε να ανήκατε στο casting αυτής, και σε ποιο ρόλο;

Πολλές ήταν οι ταινίες που είχα αγαπήσει, με κορυφή αν θυμάμαι καλά την «Π» του Ντασσέν Αρονοφσκι και την δημοφιλή  «Pulp Fiction»! Φυσικά μετέπειτα την κορυφή κατέκτησαν κι άλλες υπέροχες ταινίες! Ναι, φυσικά θα ήθελα να είμαι στο cast της ταινίας!!! Ποιος δεν θα ‘θέλε;;;

4ευα

Σινεμά, θέατρο, τηλεόραση… Που θέλατε να είστε πρωταγωνιστής;

Δεν έχει σημασία το που, έχει το «σε ποιο έργο» ! Όπως επίσης πολλές φορές ο β´ ή γ´ ρόλος μπορεί να είναι πιο ελκυστικός από τον πρωταγωνιστικό! Αγαπώ βαθιά το θέατρο, λατρεύω την τηλεόραση και είμαι ερωτευμένη με τον κινηματογράφο!

 

Τηλεόραση παρακολουθούσατε; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας σίριαλ; Ποιος ρόλος θα σας ταίριαζε «γάντι», σε αυτό;

Αγαπημένες τότε σειρές οι δυο ξένοι, οι απαράδεκτοι, εγκλήματα, Κωνσταντίνου και Ελένης, οι μεν και οι δε, κάτι τρέχει με τους δίπλα κλπ. Δύσκολο να πω ποιος ρόλος θα μου ταίριαζε, μου αρέσουν σχεδόν όλοι. Το «αστροπελέκι», την «Αταλάντη ηθοποιό», την κυρία Καλημέρη, την Κουντουράτου, ακόμα και την Μαρκορά σε μικρότερη λίγο ηλικία (ή κ όχι) !

 

Αναμνήσεις ή όνειρα; Σε ποιο από τα δύο υπήρχαν περισσότερες αναφορές;

Πολλές και όμορφες αναμνήσεις  και όνειρα που έγιναν πραγματικότητα!

 

Ποια ευχή κάνατε, πριν πέσετε για ύπνο;

Πριν πέσω για ύπνο ευχαριστώ το Θεό για όλα όσα μας προσφέρει καθημερινά και εύχομαι να είμαστε όλη η οικογένεια υγιείς και την επόμενη και κάθε μέρα.

5ευα

Περιγράψτε μας μια όμορφη ιστορία από τα παιδικά σας χρόνια…

Τα παιδικά μου χρόνια τα θυμάμαι πάρα πολύ χαρούμενα! Σε μια οικογένεια που ξεχείλιζε η αγάπη, αλλά και παιδικές φωνές,  που δεν έμενες ποτέ μόνος από παρέα- είχες πάντα τα αδέρφια σου. Χρόνια που ήταν γεμάτα από αγνές και δυνατές φιλίες! Χρόνια γεμάτα δημιουργία και εφευρετικότητα. Χρόνια γεμάτα από παιδικά γέλια στις γειτονίες! Πολλές όμορφες στιγμές κ αναμνήσεις που νομίζω ότι θα αδικήσω κάποια...

 2ευα

Η Εύα Γαλάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Αθήνα. Σπούδασε στην ανωτέρα δραματική σχολή “Μαίρη Βογιατζή Τράγκα”, καθώς και στο HB studios στην Νέα Υόρκη . Στη Νέα Υόρκη επίσης παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής τέχνης με τον κορυφαίο Acting και voice coach Tom Todoroff.

Την έχουμε απολαύσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές («Μια στιγμή δυο ζωές», «Κλεμμένα όνειρα», «Δέκατη εντολή», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Άνω κάτω τέλεια» κλπ) και αρκετές θεατρικές παραστάσεις («Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα», «Αντιγόνη», «Εξομολόγηση», «Πού πας Γιωργάκη με αυτόν το καιρό» κλπ) , καθώς και στον κινηματογράφο (“Edith”, «Ρόκο εναντίον Κλεοπάτρας», «Στο βάζο» κλπ).

Έχει συμμετάσχει σε videoclips ( «Τζιν ξεβαμμένο»-έξω φρενών, «Δεν σε νοιάζει» Καραφωτης), διαφημιστικά σποτ, έχει παρουσιάσει παιδική εκπομπή (η μπάλα στα δίχτυα) και ήταν συμπαρουσιάστρια του Evan Paley στην αμερικανική εκπομπή «Europe After Dark» στο επεισόδιο «Ελλάδα» .

Η Εύα Γαλάνη εκτός από ηθοποιός είναι και μαμά τριών αξιολάτρευτων παιδιών (Μάριος, Έκτορας - Νεκτάριος, Εμμέλεια) και κάθε φορά που μιλάει γι’ αυτά, λάμπει το πρόσωπό της! Περνάει πολλές ώρες εξάλλου μαζί τους και προσπαθεί - όπως όλες οι μανούλες- αυτές οι ώρες να είναι δημιουργικές και να γίνονται όμορφες αναμνήσεις...

Instagram: Eva Galani (evagalani)

Facebook page: Eva Galani - Εύα Γαλάνη

 

(Για τον aylogyros news & την Καλλιόπη Γραμμένου) 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35