Κωνσταντίνα Κοντομάρη: «H ζωή μας πάει εκεί που ανήκει η καρδιά μας αρκεί να μάθουμε να την ακούμε…»

Κωνσταντίνα Κοντομάρη: «H ζωή μας πάει εκεί που ανήκει η καρδιά μας αρκεί να μάθουμε να την ακούμε…»

«Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα της Κάλλης», συντροφιά με την συγγραφέα Κωνσταντίνα Κοντομάρη

4κοντ

Η αθωότητα της ψυχής μας, είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που κάναμε όνειρα, πλάθαμε ιστορίες για το αύριο και γράφαμε τα πάντα στο «Ημερολόγιό» μας και μοιραζόμαστε τα μυστικά μας στο «Λεύκωμά».  

                                                             

Εσείς είχατε λεύκωμα;

Αν και στην εποχή μου το λεύκωμα ήταν μόδα για μένα ήταν  ανάγκη για έκφραση και πάντα το θεωρούσα σημαντικό να μοιράζομαι  τις σκέψεις μου μια και θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω κλειστό παιδί που δύσκολα ανοιγόμουν. Επομένως το ημερολόγιο ήταν αυτό που ακούμπαγα  τις εφηβικές μου σκέψεις. Επιπλέον συμμετείχα σε ημερολόγια φίλων που πήγαιναν από χέρι σε χέρι και είχαν συγκεκριμένες ερωτήσεις που ήταν χαρά μου να απαντώ.

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ερώτηση;

Η πιο επίκαιρη ερώτηση ήταν και είναι «Τι εστί έρως».  Ούτως η άλλως ο έρωτας τότε τώρα και πάντα είναι επίκαιρος γιατί είναι πηγή έμπνευσης για τον άνθρωπο.

 

Πως ήταν το παιδικό σας δωμάτιο;

Θα έλεγα λιτό με μια μικρή βιβλιοθήκη που ήταν πάντα το δικό μου καταφύγιο και κατέφευγα  εκεί πάντοτε στα δύσκολα. Στους τοίχους δεν είχα αφίσες από αγαπημένους μου ήρωες αλλά αφίσες από διάφορα μέρη του κόσμου. Με  συνάρπαζε  η ιδέα να ταξιδεύω και να γνωρίζω νέους τόπους νέες κουλτούρες νέες γεύσεις. Παρόλο που έχω ταξιδέψει πολύ θέλω να ταξιδέψω ακόμα περισσότερο.

 

Ποια περιοδικά διαβάζατε;

Υπήρχε το περιοδικό Μανίνα όμως πιο πολύ το διάβαζα γιατί ήταν της μόδας  χωρίς να βρίσκω κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προτιμούσα  να διαβάζω  κόμικς.

 

Ποιο ήταν το επάγγελμα που θέλατε να κάνετε;

Από μικρή όταν ονειρευόμουν τον εαυτό μου σκεφτόμουν να γίνω κάποια που βοηθάει άλλους ανθρώπους. Όμως η σχολή που πέρασα ήταν κάτι διαφορετικό και με πήγε σε επαγγελματικά μονοπάτια που δεν μου έδιναν χαρά παρόλο που ήμουν τακτοποιημένη επαγγελματικά μια και έχω δουλέψει στην αγροτική τράπεζα αλλά και σε μεγάλα λογιστήρια. Πέρασαν αρκετά χρόνια και κάποια στιγμή έκανα την υπέρβαση και τόλμησα να σπουδάσω αυτό που ήθελα και να κάνω το όνειρο  μου πραγματικότητα. Γιατί η ζωή μας πάει εκεί που ανήκει η καρδιά μας αρκεί να μάθουμε να την ακούμε.

 

Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που γράψατε;

Ήταν μια νουβέλα «Στιγμές Σιωπής» που  το έγραψα σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου πριν δεκαπέντε χρόνια όμως ήταν το βάπτισμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε μετά.

 

Θυμάστε την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου σας;

Δεν  θα μπορούσα να την ξεχάσω. Ήταν μια υπέροχη μέρα για μένα γεμάτη συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, μοιράσματος, ευγνωμοσύνης,  για όλους τους  φίλους συναδέλφους γνωστούς και άγνωστους  που με τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν την παρουσίαση του βιβλίου μου να είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα.

1κοντ

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας; Υπάρχει κάτι που περιμένουμε από εσάς;

Ετοιμάζω το project «Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες» από τον τίτλο του βιβλίου μου όπου θα συμμετέχουν παιδιά που θα μοιράζονται το όραμα τους και θα εμπνέουν και άλλα παιδιά μια και το κάθε παιδί είναι ένας εν δυνάμει ηγέτης. Επιπλέον ετοιμάζω on line μαθήματα οικονομικής παιδείας για παιδιά.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;

«Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις» του ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ταινία στα εφηβικά σας χρόνια;

«Ο πόλεμος των άστρων», αλλά μου άρεσε να βλέπω και Μίκυ Μάους

 

Σινεμά ή θέατρο;

Μου αρέσει η αμεσότητα του θεάτρου.

 

Τηλεόραση παρακολουθούσατε ποιο ήταν το αγαπημένο σας σίριαλ;

Παλαιότερα έβλεπα πιο πολύ τηλεόραση και η αγαπημένη μου σειρά ήταν το «Λόγω τιμής». Τώρα πια από επιλογή δεν βλέπω τηλεόραση για τις ειδήσεις που με ενδιαφέρουν ενημερώνομαι από το  διαδίκτυο.

 

Αναμνήσεις ή όνειρα; Σε ποιο από τα δύο υπάρχουν περισσότερες αναφορές;

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει όνειρα χωρίς αναμνήσεις.  Προσωπικά κρατώ τις όμορφες αναμνήσεις  από το παρελθόν αλλά ευγνωμονώ και για τις άσχημες γιατί κάτι μου έμαθαν. Δεν έχω προσκόλληση με το παρελθόν με εμπνέει το μέλλον και κάνω όνειρα που για μένα είναι στόχοι  που κάθε ένας με πάει λίγο πιο κοντά στο όραμα  μου που δεν είναι άλλο από το να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα βρίσκοντας τον ηγέτη που κρύβουν όλοι μέσα τους.

3κοντ

Ποια ευχή κάνετε πριν πέσετε για ύπνο;

Πάντα ευχόμουν και εύχομαι υγεία ψυχική και σωματική.

 

Περιγράψτε μας μια όμορφη ιστορία από τα παιδικά σας χρόνια. Την έχετε βάλει σε κάποιο βιβλίο σας;

Από τα παιδικά μου χρόνια κρατώ την λήψη αρμοδιοτήτων που είχα από πολύ μικρή κάτι που με βοήθησε ως ενήλικη και αυτή την εμπειρία ήθελα να την  μοιραστώ με τους αναγνώστες μου και έτσι προέκυψε το τελευταίο βιβλίο μου «Μικροί ήρωες μεγάλοι ηγέτες» που είναι οδηγός οικονομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά.

 

2κοντ

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη είναι οικονομική Σύμβουλος  σε ασφαλιστική εταιρία και συγγραφέας προσωπικής ανάπτυξης. Έχει πραγματοποιήσει  εκπαιδεύσεις και ομιλίες πάνω σε θέματα αποτελεσματικής  ηγεσίας, στοχοθεσίας και οικονομικής παιδείας. Έχει γράψει την νουβέλα «Στιγμές σιωπής» 2006 εκδόσεις Παρασκήνιο, «Πορφυρός  Ηγέτης» το 2018 εκδόσεις Παρασκήνιο, «Εγχειρίδιο  Αυτοβελτίωσης  και αυτοέξελιξης» και το 2020 τον οδηγό οικονομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά «Μικροί ήρωες Μεγάλοι ηγέτες». Έχει σπουδές από το οικονομικό πανεπιστήμιο, Συμβουλευτική ψυχολογία – Coaching από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές Αυτογνωσίας ενεργειακής ψυχολογίας και NLP. Είναι μέλος του συλλόγου Συμβουλευτικής Mentoring Coaching Ελλάδος. Η βιογραφία της έχει συμπεριληφθεί στον συλλεκτικό πορφυρό τόμο Who is Who. Όραμα της είναι να εμπνεύσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο και καλύτερα βρίσκοντας το σκοπό της ζωής τους αναπτύσσοντας τα ταλέντα τους αναδεικνύοντας τον ηγέτη που κρύβουν όλοι μέσα τους.

Mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Page Κωνσταντίνα Κοντομάρη Konstantina kontomari

(Για τον aylogyros news & την Καλλιόπη Γραμμένου)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35