Θοδωρής Κατσικαλούδης: «Αυτό που μας ζορίζει τελικά,  είναι η λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ…»

Θοδωρής Κατσικαλούδης: «Αυτό που μας ζορίζει τελικά, είναι η λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ…»

Ο ηθοποιός Θοδωρής Κατσικαλούδης, γράφει στη γραφομηχανή για τον «ΚΩΔΙΚΟΣ ’21: Η επόμενη ημέρα»…

ΘΟΔΩΡΗΣ

 

Από την «ελευθερία» της καθημερινότητας στην «αιχμαλωσία» της ζωής μας, λόγω του COVID -19. Πόσο σας επηρέασε αυτή η αλλαγή;  

Όσο και να σας φαίνεται παράξενο όλους μας έβαλε σε ένα πρόγραμμα καθημερινότητας πιο λογικό. Διότι ως γνωστό ο Έλληνας, δώσε του  γλέντι  και πάρτου τη ζωή. Δεν υπήρχε μέρα που δεν ήμασταν έξω στις ταβέρνες και στα κλαμπ. Και ας δουλεύαμε την άλλη μέρα 6 η ώρα το πρωί. Και για αυτό έμενα προσωπικά μου έκανε πάρα  πολύ καλό. Σε έναν ρυθμό ζωής που τελικά μου αρέσει. Γνωρίσαμε καλλίτερα τον άνθρωπο μας ξανά ερωτευτήκαμε, ήρθαμε πάλι κοντά με πρόσωπα που είχαμε απομονωθεί. Αυτό που μας ζορίζει τελικά  είναι η λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

 

Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα πως λειτουργήσατε και τι ήταν αυτό που σας έλειψε περισσότερο;

Χρησιμοποίησα τον χαμένο εργασιακό χρόνο δημιουργικά. Ασχολήθηκα πιο πολύ με τα παιδιά μου. Γνώρισα ακόμη καλλίτερα την σύντροφο μου. Ασχολήθηκα με το σπίτι μου. Όλοι γίναμε μάστορες. Δημιουργήσαμε με τον συνάδελφο Γιώργο Κοντογιάννη στο Facebook την εκπομπή Λογομπερδέματα, που με 5 χιλ. μέλη και 600 με 700 συμμετοχές σε κάθε μας LIVE, περνάμε απίθανα με ξεχωριστούς καλεσμένους και πάρα πολύ γέλιο. Αυτή είναι η σελίδα μας (https://www.facebook.com/logomperdemata  ). Το μόνο το οποίο μου έλειψε είναι να γευτώ και πάλι την μυρουδιά από τα καμαρίνια και από την σκηνή. Και να δω από κάτω χαμόγελα στα πρόσωπα των θεατών.

 

Υπήρχαν στιγμές θυμού ή περισυλλογής;

Θυμός υπήρχε και υπάρχει καθημερινά ακούγοντας ειδήσεις. Άκουγες εξαγγελίες από το κράτος (τόσα λεφτά για στήριξη στις επιχειρήσεις τόσα λεφτά για τους τάδε) για τους καλλιτέχνες ούτε κουβέντα. Εμείς δεν έχουμε οικογένειες εμείς δεν έχουμε ρεύμα δεν έχουμε νερό δεν έχουμε ανάγκη να φάμε. Κάποιος υπουργός μας χαρακτήρισε χομπίστες. Όταν όμως θέλουν να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια τους με επωνύμους, είναι όλα καλά; Είναι να μην θυμώνεις; Μετά από πολλές φωνές μας δίνουν κάποια χρήματα.

 

Ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα στέλνατε σ’ όλους εκείνους που οι συνθήκες τους απαγορεύουν να κάνουν πράξη τα «θέλω» τους;

Είναι καιρός να σχεδιάσουν τα θέλω τους με πιο προσέχτηκα βήματα και τον χαμένο τους χρόνο να τον ρίξουν στον σχεδιασμό των θέλω τους. Και όταν με το καλό θα είμαστε πάλι ελεύθεροι, είμαι σίγουρος ότι τα θέλω μας θα έχουν τεράστια επιτυχία.

 

Αν σας ζητούσαμε να βάζατε έναν τίτλο στη χρονιά που έφυγε, ποιος θα ήταν αυτός;

«Κάθε πέρσι και καλλίτερα»

 

Οι τέχνες, τα γράμματα και γενικά ο πολιτισμός, έπεσαν «θύμα» αυτής της καραντίνας ή πιστεύετε πως μέσα από αυτή θα βγουν πιο δυνατές;

Όντως πέσαμε θύματα. Διότι φάνηκε και στην πράξη ότι οι πολιτικοί δεν μας λογαριάζουν ως κοινωνική μερίδα. Μας λογαριάζουν μόνο μπροστά στις κάμερες για να κάνουν το κομμάτι τους. Και σίγουρα μετά από το τέλος αυτής της περιπέτειας θα βγούμε όλοι πιο σοφοί και με πιο μεράκι για την δουλεία μας.

 

Ο χώρος του «πολιτισμού» όμως, σύμφωνα με τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, «κακοποιήθηκε» ψυχικά και σωματικά. Τι θα λέγατε για αυτή τη φρικτή εικόνα; Οι αποκαλύψεις, είναι μια μορφή «επανάστασης;»  

Είμαι υπέρ των αποκαλύψεων και πιστεύω ότι όλα αυτά τα καθίκια που ηδονίζονται με την εξουσία είτε είναι πρωταγωνιστές είτε είναι σκηνοθέτες είτε είναι παραγωγοί, θα έχουν άσχημο τέλος καλλιτεχνικά.  Αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μιλάγανε όλοι εάν δούλευαν!!! Και μην ξεχνάμε ότι στον καλλιτεχνικό χώρο υπήρχαν και οι καλοθελητές αυτοί που αυτοβούλως την έπεφτα σε ένα παραγωγό σκηνοθέτη για να κάνουν καριέρα. Αυτοί τους «καλόμαθαν».

 

Τι ήταν για εσάς το 1821, τι κοινά θα μπορούσε να είχε με το 2021 και πως φαντάζεστε την επόμενη μέρα;

Το 1821 για μένα ήταν ένα Έθνος με μεγαλείο ψυχής, με ανθρώπους που έβαζαν πρώτα την ζωή τους για την πατρίδα και μετά το συμφέρον τους (τώρα;). Και βέβαια δεν υπάρχει κανένα κοινό με αυτούς τους πραγματικούς ήρωες. Όσο για την επόμενη μέρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε μια κοινωνία που να αγαπάμε πραγματικά ο ένας τον άλλο.  Να μην ζηλεύουμε με την επιτυχία του άλλου. Και τότε μόνον όλα θα πάνε καλλίτερα.

 

Παύλος Ανδριάς by aylogyrosnews

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35