10 τραγούδια που δεν έχεις ιδέα για τι πραγματικά μιλάνε!!!

10 τραγούδια που δεν έχεις ιδέα για τι πραγματικά μιλάνε!!!

Τα τραγούδια είναι η συντροφιά μας, η παρηγοριά μας, η διασκέδαση και η εκτόνωσή μας. Πόσες φορές όμως μπήκαμε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουν να πουν τα αγαπημένα μας κομμάτια και τι ιστορίες κρύβουν πίσω από τους στίχους τους; Παρακάτω θα δούμε 10 γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια που πολύ πιθανόν να μην έχουμε καταλάβει τον λόγο για τον οποίο γράφτηκαν από τους στιχουργούς.

1. Λιωμένο Παγωτό – Παύλος Παυλίδης

Ένα από τα μεγαλύτερα hit που όλοι έχουμε βροντοφωνάξει αγκαλιασμένοι και μεθυσμένοι σε κάποιο μπαράκι, καλοκαίρι στο αγαπημένο μας νησί, χωρίς όμως να έχουμε ιδέα σε τι πράγμα αναφέρεται. Δε νομίζω πως τη στιγμή που φώναζες «λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι» μπορούσες να συνειδητοποιήσεις πως ο στίχος αυτός αναφέρεται στην ηρ@ίνη. Για τους χρήστες, η φράση αυτή συνδέεται με το ξεραμένο αίμα που τρέχει από τη φλέβα μετά τη χρήση. Και κάπως έτσι, -μάλλον- μόλις καταστράφηκε ο ενθουσιασμός σου για την επόμενη φορά που θα τραγουδήσεις το συγκεκριμένο κομμάτι. Τουλάχιστον, τώρα θα ξέρεις.

2. Perfect Day – Lou Reed

Παρόμοια ιστορία και σε αυτό το τραγούδι, με τίτλο «Perfect Day», το οποίο έχει μεταφραστεί -ατυχώς αν θες τη γνώμη μου- και στα ελληνικά. Δυστυχώς, η πραγματική ιστορία του κομματιού συνδέεται με ουσίες, αφού δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρήκε το νόημα της ζωής και την απολαμβάνει στο έπακρο, αλλά για κάποιον που είναι χαρούμενος επειδή τη συγκεκριμένη «όμορφη μέρα» πήρε τη δόση του στο πάρκο.

3. Το Άγαλμα – Λευτέρης Παπαδόπουλος

Όλοι μας γνωρίζουμε ή έστω έχουμε ακούσει κάποια στιγμή το συγκεκριμένο κομμάτι και σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση που ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μιλάει στα αγάλματα. Το θεωρήσαμε μάλλον ποιητική αδεία, δεν είναι όμως. Στην πραγματικότητα, το «άγαλμα» είναι μία γυναίκα -και συγκεκριμένα μία π@ρνη-, ενώ την εποχή που γράφτηκε το κομμάτι, χρησιμοποιούσαν συχνά αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35