«Δίπλα σου»: Δημήτρης Γαλίτης, νέο τραγούδι

«Δίπλα σου»: Δημήτρης Γαλίτης, νέο τραγούδι

Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης

Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη

Δίπλα σου νιώθω δυνατός, ένας μικρός δημιουργός

Καρδιά μου βγες και παραδώσου, έχεις κοντά τον άνθρωπό σου

Ο συνθέτης, ερμηνευτής και μουσικός Δημήτρης Γαλίτης συνεργάζεται με τους μουσικούς από την αγαπημένη μας εκπομπή «Μουσικό Κουτί» και μας παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο «Δίπλα σου» σε στίχους της Μαρίας Παπαδάκη!

Το τραγούδι «Δίπλα σου» είναι μία ρυθμική, δυναμική μπαλάντα που αναδεικνύει τη μεταμορφωτική δύναμη του έρωτα και της αγάπης! Με ένα video clip από την σκηνοθετική ομάδα της “Kiss the Frog”, γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο studio ηχογράφησης, ο Δημήτρης Γαλίτης μας ξεναγεί στον μουσικό του κόσμο τον οποίο μοιράζεται με τους ταλαντούχους μουσικούς μίας από τις πιο δημοφιλείς μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης!

Αξίζει να σημειωθεί πως και στο προηγούμενο τραγούδι του Δημήτρη Γαλίτη, με τίτλο «Μυστικά (Αγάπησέ με)» είχε συνεργαστεί με τους ίδιους μουσικούς. Πιο συγκεκριμένα έπαιξαν οι μουσικοί Γιάννης Δίσκος στο κλαρίνο, ο οποίος έκανε και την ενορχήστρωση, Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Στέλιος Φραγκούς στα πλήκτρα, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα, Βύρωνας Τσουράπης στο ηλεκτρικό μπάσο, Θανάσης Τσακιράκης στα τύμπανα και ο ίδιος ο ερμηνευτής στην ακουστική κιθάρα.

Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Νίκο Κόλλια (Studio Antart) ενώ το mastering έγινε από τον Ανέστη Ψαραδάκο (Athens Mastering Studio).

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video clip στο YouTube: ΕΔΩ

Το τραγούδι «Δίπλα σου» διανέμεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μέσω της Digital minds

 

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γαλίτη

Ο Δημήτρης Γαλίτης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, με μακρινές ρίζες από την Μικρά Ασία, ανακάλυψε από πολύ νωρίς την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Συνεχώς μέσα στο σπίτι του παιζόντουσαν δίσκοι πολλών μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών και έτσι από πολύ μικρός είχε ερεθίσματα από πολλά είδη μουσικής.

Στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως δημιουργός και ερμηνευτής, που κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «Της Νύχτας τα Ευαγγέλια», είχε την τιμή να συμμετάσχουν πολλοί σπουδαίοι ερμηνευτές όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Μόρφω Τσαϊρέλη καθώς και οι νεότερες Μαρία Αναματερού και Σαββέρια Μαργιολά. Τους στίχους υπογράφουν οι Μαρία Παπαδάκη και Αναστασία Βαφειάδου και την ενορχήστρωση ο ίδιος ο σύνθετης. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Με την ιδιότητα του μουσικού και του ερμηνευτή το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται με τους Γ. Μαργαρίτη, Θ. Πολυκανδριώτη και Γρ. Μπιθικώτση, ενώ στο ενεργητικό του έχει βρεθεί επί σκηνής και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Μ. Πλέσσας, Στ. Κραουνάκης, Αντ. Μιτζέλος, Μ. Μητσιάς, Π. Παπαδοπούλου, Μπ. Τσέρτος, Γ. Νέγκα, Μπ. Στόκας, Σ. Παπάζογλου, Τζώρτζια, Στελ. Διονυσίου, Χ. Βαρθακούρης, Αρ. Καπαρού, Αν. Ρεπάνη, Λ. Χαλκιά, Γ. Ανδρεάτος, Λ. Αλκαίου, Μ. Σουλτάτου, Μ. Τσαϊρέλη, Σ. Βόσσου, Σ. Μαργιολά, Μ. Πένσου, Μ. Αναματερού, Αρ. Κετιμέ, Αγνή, Γ. Θωμόπουλος, το μουσικό σύνολο «Οι επόμενοι», το φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς» και πολλούς άλλους.

Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Στις σπουδές του περιλαμβάνονται πτυχίο κλασικής κιθάρας με την Ελένη Σκάρκου, πτυχία ανώτερων θεωρητικών (Ωδικής, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης πνευστών Οργάνων και Φούγκας) και δίπλωμα Σύνθεσης με τον Αλέξανδρο Στουπάκη.

Επίσης, ασχολήθηκε με το μπουζούκι παίρνοντας κάποια μαθήματα δίπλα στον δεξιοτέχνη Μανώλη Καραντίνη, αλλά και τον Βαγγέλη Τρίγκα.

Παράλληλα μελέτησε και άλλα έγχορδα όπως ηλεκτρική, ακουστική και λαϊκή κιθάρα, τζουρά και μπαγλαμά, ηλεκτρικό μπάσο.

Ακόμη, έχει σπουδάσει Ηχοληψία (δίπλωμα), Μουσική με Τεχνολογία (δίπλωμα), Ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων (πτυχίο) και Ηλεκτρονικός συσκευών-εγκαταστάσεων και υπολογιστικών συστημάτων (πτυχίο).

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, εργάζεται ως καθηγητής μουσικής από το 2011 σε ωδεία και μουσικές σχολές.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35