Netflix – Athos: Η καθημερινότητα των μοναχών στο Άγιο Όρος σε ένα ντοκιμαντέρ

Netflix – Athos: Η καθημερινότητα των μοναχών στο Άγιο Όρος σε ένα ντοκιμαντέρ

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην καθημερινότητα των μοναχών του Αγίου Όρους προβάλλεται στο Netflix, κατορθώνοντας, μάλιστα, πολύ γρήγορα να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του TOP-10 των Ελλήνων χρηστών.

Πρόκειται για το «Athos», μια γερμανική παραγωγή των Πίτερ Μπάρντελε και Αντρέας Μάρτιν, οι οποίοι έμειναν για αρκετές ημέρες στις μονές, μαθαίνοντας πολλά από τα… μυστικά της ζωής εκεί.

Το «Athos» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016 και μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις μοναχών παρουσιάζει με τι ασχολούνται στην καθημερινότητά τους, πώς βρέθηκαν εκεί, τι προετοιμασίες κάνουν όταν περιμένουν προσκυνητές κ.ά.

Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά βλέπουμε στιγμιότυπα από τα δωμάτια που κοιμούνται, από τις βιβλιοθήκες, τις οστεοθήκες, τις κουζίνες, τους ναούς, αλλά και τα υπέροχα τοπία που κοσμούν την χερσόνησο του Άθω.

«Πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας, μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους», είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που επιχειρεί να περάσει ο πατέρας Γαλακτίωνας μιλώντας στην κάμερα.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε, επίσης, τον πατέρα Επιφάνειο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 64 ετών και αποτελούσε για χρόνια τον εκπρόσωπο του Αγίου Όρους που μυούσε την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο στην αγιορείτικη κουζίνα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=U5pwfLRI-R8&t=734s



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35