Στα θερινά «Ο Εχθρός Δίπλα Μου» - Μία ισπανική ταινία, αληθινή ιστορία, που μετρά βραβεία

Στα θερινά «Ο Εχθρός Δίπλα Μου» - Μία ισπανική ταινία, αληθινή ιστορία, που μετρά βραβεία

Στις κινηματογραφικές πρεμιέρες ένα αγωνιώδες θρίλερ και μια καλοκαιρινή κομεντί με γυρίσματα στη Σέριφο.

Αναλυτικά οι κινηματογραφικές πρεμιέρες που έρχονται στα θερινά.

Κινηματογραφικές πρεμιέρες της 10ης Αυγούστου

Ο Εχθρός Δίπλα Μου (As Bestas)

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Παίζουν: Ντενίς Μενοσέ, Μαρίνα Φόις, Λουίς Ζαχέρα

Περίληψη: Δυο Γάλλοι μετακομίζουν στη Γαλικία κι έρχονται αντιμέτωποι με την εχθρότητα των γειτόνων τους.

Ο Ροντρίγκο Σορογκόγιεν σκηνοθετεί ένα θρίλερ επιβίωσης, που απέσπασε εννέα βραβεία Γκόγια και το ξενόγλωσσο Σεζάρ.

Ο Βενσάν και η Ολγκά είναι ένα ζευγάρι από τη Γαλλία, που ζει που εδώ και καιρό σε ένα χωριό στην ενδοχώρα της Γαλικίας. Εκεί ζουν μια ήσυχη καθημερινότητα, φυτεύοντας τα λαχανικά τους και ανακαινίζοντας εγκαταλειμμένα σπίτια, αν και η συμβίωσή τους με τους ντόπιους δεν είναι και τόσο ρόδινη. Η εναντίωσή τους στην προοπτική δημιουργίας ενός αιολικού πάρκου, θα πυροδοτήσει συγκρούσεις με τους δυο γείτονές τους και η συνύπαρξή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Ο Ροντρίγκο Σορογκιέν («Kανείς δεν μπορεί να μας σώσει», «Έκπτωτος» και «Εξαφανισμένος») εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία και σώζει την τιμή του Ισπανικού σινεμά, που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και επανάληψη, υπογράφοντας ένα υποβλητικό, στιβαρό θρίλερ για το κτήνος που κρύβουμε όλοι μέσα μας, όπως δηλώνει και ο πρωτότυπος τίτλος, αλλά και για το ποιος δημιούργησε αυτό το κτήνος.

Με υπόκωφες σιωπές και εσωτερικές εντάσεις, χωρίζει στην ουσία την ταινία του σε δύο μέρη- στο ένα βλέπουμε τη διαμάχη του Αντουάν με τους γείτονες, στο δεύτερο την πλευρά της Ολγκά- και εξυφαίνει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το κεντρικό ζευγάρι, που έρχεται αντιμέτωπο με τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την τοξική αρρενωπότητα, αλλά και τις παθογένειες μιας κλειστής κοινωνίας, που ζει απομονωμένη από την υπόλοιπη κοινωνία.

Η μουσική ενισχύει το σασπένς και καλλιεργεί κλίμα τρόμου, ενώ οι καλογραμμένοι χαρακτήρες του Ισπανού σκηνοθέτη ενδυναμώνουν μία τυπική ιστορία εκδίκησης, θέτοντας καίρια διλήμματα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35