«Το όνειρο της διπλανής πόρτας», του Νίλ Σάιμον… στο θέατρο Αλκμήνη

«Το όνειρο της διπλανής πόρτας», του Νίλ Σάιμον… στο θέατρο Αλκμήνη

Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει τη θεότρελη κωμωδία του πολυβραβευμένου Αμερικανού Νηλ Σάιμον «Το Όνειρο της Διπλανής Πόρτας».

«Ο Νιλ Σάιμον έχει την ικανότητα να δημιουργεί χαρακτήρες –ακόμα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους οποίους ταυτιζόμαστε, υποτίθεται – που είναι γεμάτοι ψεγάδια, κουσούρια, ελαττώματα.

Παραμένουν όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, ούτε καλοί ούτε κακοί» Στο "Όνειρο της διπλανής πόρτας", με ήρωες τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους, o Σάιμον, χωρίς να εγκαταλείπει το έγκαιρο χιούμορ, παραδίδει μια πολιτικοποιημένη κωμωδία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια συνείδηση ότι η Αμερική από τον ρόλο του δυνάστη των λαών δεν παραιτείται εύκολα.

Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α.

Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους.

Ξαφνικά, όλη τους η ζωή γίνεται το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

Μια χώρα…

Τρεις άνθρωποι…

Τρία διαφορετικά όνειρα…

Τελικά τα όνειρα που κυνηγάμε είναι τα δικά μας ή αυτά που μας επιβάλλουν οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας;

Σόφι: «Μέχρι τώρα ζούσα το όνειρο της μάνας μου, της γειτονιάς μου. Να κάνω ένα καλό γάμο, να γίνω πρωταθλήτρια. Δεν χρειάζεται όμως όλοι να‘ μαστε πρώτοι. Ούτε να μου δείχνουν οι άλλοι ποιο είναι το καλό για μένα. Θέλω να βρω το δικό μου όνειρο»

Νόρμαν: «Τ’ όνειρο του πατέρα μου ήταν να γίνω καθηγητής στο Πανεπιστήμιο. Της μάνας μου να ‘χει εγγονάκια. Δεν ξέρω αν κάνω για οικογένεια, αλλά δεν νιώθω μόνος»

Άντυ: «Εμένα με ήθελαν οικονομολόγο. Ο πατέρας μου πουλούσε ηλεκτρικά είδη. Το θεωρεί κατάντια που εγώ πουλάω περιοδικά. Εγώ όμως ξέρω πως αυτό το περιοδικό θα κάνει κάποιους να σκεφτούν κι αυτό μου φτάνει»

Η μετάφραση και η διασκευή είναι της Μιμής Ντενίση και η σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά.

Με το δυναμικό τριών ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί στο αναπτερωτικό σύμπαν του σπουδαίου Νιλ Σάιμον.

Info

Συντελεστές: Μετάφραση - Διασκευή: Μιμή Ντενίση

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Χορογραφίες - Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης Coaching Actors

Βοηθός Σκηνοθέτης: Έλενα Αγγελοπούλου

Μουσική Επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος

Video – Trailer: Angelis Films Ltd

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Πρωταγωνιστούν: Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδηματου

Είδος : Κωμωδία

Διάρκεια: 90’ χωρίς διάλειμμα

Μέρες & ώρες | Σάββατο 21:00 |Κυριακή 18:30

Τιμές: γενική είσοδος 13€ και μειωμένο 10€ Άνω των 65, ΑΜΕΑ , Φοιτητές, Άνεργοι 5€ Ατέλειες

Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8 | Πετράλωνα | 210348650 | theatro.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35