Δημήτρης Γ. Μουζακίτης: «Ένας άνδρας θα μας σώσει», με τη Μαρία Δρακοπούλου

Δημήτρης Γ. Μουζακίτης: «Ένας άνδρας θα μας σώσει», με τη Μαρία Δρακοπούλου

«Ένας άνδρας θα μας σώσει»

Μια ξεκαρδιστική επίκαιρη κωμωδία του μέλους της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Δημήτρη Γ. Μουζακίτη.

Ο  γνωστός   σκηνοθέτης   και   ηθοποιός    Γιάννης   Μόρτζος    ανέλαβε   την   σκηνοθεσία   της εν λόγω κωμωδίας που όπως δήλωσαν οι καρδιολόγοι μετά την ανάγνωση του έργου «καλό είναι να μην τη δουν άτομα που πάσχουν από καρδιά, γιατί θα σκάσουν από το πολύ γέλιο!»                                

Η πρωτότυπη μουσική είναι της Πηγής Λυκούδης και η σκηνογραφία του Χάρη Σεπεντζή.

Πρωταγωνιστούν

Λίλιαν Αρχοντή, το μέλος της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Μαρία Δρακοπούλου, Βενέτα Αναγνώστου και ο Πάντης Κούσης. 

Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά (2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182) κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων  

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο είναι μια σύγχρονη κωμωδία που σατιρίζει τα πάντα και τους πάντες. Ένα έργο που γράφτηκε από ένα όνειρο που είδε ο συγγραφέας. Μάλιστα από τα πολλά γέλια όχι απλώς έσπασε το κρεβάτι αλλά στο Τζάνειο οπού μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε και ελαφρύ έμφραγμα. Αποτέλεσμα η γένεση μια τρελής κωμωδίας με γέλιο μέχρι δακρύων!

Το έργο παρουσιάζει τρεις αδελφές από τρεις διαφορετικές μητέρες από έναν πατέρα που ταξίδευσε προς τους ουρανούς.  Η μία κόρη είναι η   ΣΤΕΛΛΑ, νοικοκυρά, ηθική, ο τύπος της γεροντοκόρης, γκρινιάρα, παράξενη, η νοικοκυρά του σπιτιού και ολίγον, άντε καλέ, πολύ μα πάρα πολύ κουτσομπόλα. Κατάγεται  από το Αϊβαλί και φυσικά είναι ΑΈΚ! Η άλλη κόρη η ΜΈΝΗ,  ωραιοπαθής, ερωτική, σαγηνευτική ή αλλιώς κρυφή πόρνη πολυτελείας, που συντηρεί το σπίτι και τις δυο αδελφές της. Κατάγεται από του Ψυρρή της Αθήνας, και  είναι βαμμένη Παναθηναϊκός.  Η  τρίτη,  η  ΗΡΩ, τολμηρή φεμινίστρια,  μαχητική, τεμπέλα, οπαδός του #MeToo, αλλά δουλειά γιοκ. Σήμα  κατατεθέν της ‘’Θέλω δουλειά χωρίς να σηκώσω τα όμορφα πόδια μου ’’. Κατάγεται από τα Καμίνια του Πειραιά και είναι βαμμένη κόκκινη για τον Ολυμπιακό της!

Και τέλος ο  ΑΡΓΥΡΗΣ ο χαμένος αδελφός, που έμαθαν ότι υπάρχει και ζητούν από αυτόν να έρθει και να τις σώσει, λόγω καταγωγής από την Θεσσαλονίκη όπου λόγω της μητέρας του, τι θα ήταν ο άμοιρος , μα φυσικά ΠΑΟΚ! Και το γέλιο-γέλιο και η τρέλα-τρέλα μέχρι λιποθυμίας!!  Και ξαφνικά φτάνουν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται τα πάνω κάτω και στο ίδιο στο σπίτι των αδελφών… Τι περιμένει τις άμοιρες αδελφές ούτε το είχαν φανταστεί!

Συντελεστές  

Συγγραφέας:  Δημήτρης Μουζακίτης, μέλος της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Μουσική: Πηγή Λυκούδη

Σκηνικό: Χάρης Σεπεντζής

Κοστούμια: Οίκος Τρανούλη

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Δημήτριος Μουζακίτης

Παραγωγή: Αφαία- Φως- Πολιτισμός

Πληροφορίες παράστασης

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Πειραιά

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή

Ώρα έναρξης: 21.15

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ. Ειδικές τιμές ΑΜΈΑ, Συνταξιούχοι, Άνεργοι κ.λ.π.   



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35