«ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ - Το ηλεκτρικό κορίτσι», του Νίκου Σταματιάδη, από την Κερασία Σαμαρά και το Takis Barberis Group - ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

«ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ - Το ηλεκτρικό κορίτσι», του Νίκου Σταματιάδη, από την Κερασία Σαμαρά και το Takis Barberis Group - ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 20,21 Νοεμβρίου, 11,12 Δεκεμβρίου, 1,2,3,4 Ιανουαρίου 2024

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

https://www.ticketservices.gr/event/maria-papagkika-to-ilektriko-koritsi/

Η πολυτάραχη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας του καφέ-αμάν Μαρίκας Παπαγκίκα.

TRAILER https://www.facebook.com/100065034900439/videos/220617517211546 

TEASER https://we.tl/t-bwyjpnaQ3C

Η παράσταση ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ - Το ηλεκτρικό κορίτσι παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2022 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα και στις 4 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Λαϊκών οργάνων ΦΟΙΒΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗΣ, στην Πλάκα.

Η Κερασία Σαμαρά και το Takis Barberis Jazz Group, σε μια απροσδόκητη επί σκηνής συνάντηση, μέσα από το εξαίσιο κείμενο του Νίκου Σταματιάδη, φωτίζουν ανεξερεύνητες στιγμές από τη ζωή της μυθικής ΜΑΡΙΚΑΣ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ και αποδίδουν ζωντανά τα πασίγνωστα τραγούδια της.

Η μυστηριώδης Μαρίκα Παπαγκίκα (1890-1943),η εμβληματική τραγουδίστρια του καφέ αμάν, ξεδιπλώνει, σε πρώτο πρόσωπο, άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της, στην Κω, στη Σμύρνη, στην Αλεξάνδρεια, στην Αθήνα και τέλος στην Νέα Υόρκη, όπου μεγαλουργεί, οργώνοντας όλη την Αμερική και διαδίδοντας τα ακούσματα της ελληνικής καταγωγής της.

Υπηρετεί όλα τα είδη της μουσικής: δημοτικό, μικρασιάτικο, ρεμπέτικο, οπερέτα. Μαζί με τον άντρα της, τον μοναδίκότσιμπαλίστα* Κώστα Παπαγκίκα, ανοίγουν το 1923 στη Νέα Υόρκη το δικό τους μουσικό κέντρο, το MARIKA’S, όπου και μεσουρανούν, δισκογραφώντας παράλληλα στις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της εποχής. Το κραχ του ’29 καθώς και άλλες, άγνωστες παράμετροι τους αναγκάζουν να κλείσουν το καφωδείο MARIKA’S και η Μαρίκα αποσύρεται σταδιακά. Ακολουθούν παρακμή, μαρασμός και σιωπή, που την οδηγούν στο τέλος της, στο StatenIsland, το 1943.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Το κείμενο, που προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα αλλά και από στοιχεία μυθοπλασίας, ανήκει στον Νίκο Σταματιάδη. Έκπληξη αποτελεί η επιλογή του Takis Barberis Groupγια τη μουσική απόδοση της τεράστιας γκάμας των τραγουδιών, που ακούγονται ζωντανά στην παράσταση από την Κερασία Σαμαρά. Η jazz μπάντα θα αποδώσει, με τον δικό της τρόπο, μικρασιατικά, δημοτικά, ελαφρά και κλασικά τραγούδια, σφραγίζοντας το ύφος της παράστασης, η οποία χαρακτηρίζεται από διαρκή διάλογο ανάμεσα στην ηθοποιό-ηρωίδακσι στους μουσικούς, μέσα από την αφήγηση και τα τραγούδια.

Η μουσική επεξεργασία είναι του Τάκη Μπαρμπέρη και η σκηνοθεσία της Κερασίας Σαμαρά. Η Τόνια Αβδελοπούλου σχεδιάζει το σκηνικό περιβάλλον, καθώς και τα κοστούμια, ενώ ο Γιώργος Μπούχρας είναι υπεύθυνος του φωτιστικού σχεδιασμού. Η παραγωγή είναι της εταιρείας ΘΕΣΙΣ, www.thesisproduction.gr

*Τσίμπαλο, όργανο παρεμφερές με το σαντούρι.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Κερασία Σαμαρά – Takis Barberis Group: Μάνος Σαριδάκης (keyb), Τάκης Μπαρμπέρης (guitar), Χρήστος Κεχρής (bass), Γιώργος Μπαρμπέρης (drums)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κερασία Σαμαρά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Τάκης Μπαρμπέρης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Τόνια Αβδελοπούλου, i34

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ VIDEO: Τώνια Αποστόλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Βουτενιώτης

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Χρήστος Μωραΐτης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Άντζυ Νομικού (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΣΙΣ, www.thesisproduction.gr

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 9.00 μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ για ανέργους, ΑΜΕΑ, άνω των 65.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά με 5λεπτο διάλειμμα

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΡΟΕΣ: Ιάκχου 16, Αθήνα 118 54 |2114189950



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35