«Τα πέπλα των αγγέλων» της Ελένης Τσαλδίρη… στην προθήκη της αυλής μας

«Τα πέπλα των αγγέλων» της Ελένης Τσαλδίρη… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο βιβλίο, σε εικόνες και κείμενο της Ελένης Τσαλδίρη «Τα πέπλα των αγγέλων», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη.

Ο Μόνος ζει τρυφερά ανάμεσα σε δύο χωριά. Ανασαίνει και δημιουργεί σ’ ένα αγαπημένο δάσος, το δάσος της Μετάνοιας. Εκεί υφαίνει σε πέπλα αγγελικά την Αγάπη και την μοιράζει απλόχερα στους ανθρώπους. Όμως έρχεται η στιγμή που μια πλημμύρα από πόνο και καημό σκεπάζει με σκοτεινιά ολόκληρη τη γη.

Με ποιο τρόπο θα επιστρέψει το φως στα μάτια και η ελπίδα στην καρδιά των ανθρώπων;

Από την εισαγωγή του βιβλίου, του φιλόσοφου Στράτου Λιακάτου:

Στη φιλοσοφία και στη θρησκεία ο πιο βαθύς καημός είναι ο άνθρωπος και ο Θεός.

Ανάμεσά τους πνέει ένας μεταφυσικός άνεμος, από την πλευρά του Θεού, γίνεται άγγελος, ενώ, από την πλευρά του Ανθρώπου, γίνεται άγιος.

Στο έργο της κυρίας Τσαλδίρη, ο άγγελος και ο άγιος συνθέτουν τον Όλο και Μόνο και αποθέτουν την κα¬λοσύνη στον κόσμο.

Ο Όλος και Μόνος είναι το αγαθό πνεύμα και νεύμα, που καταυγάζει κάθε σελίδα και την κάνει να μοιάζει με παραμύθι και λήθη του δειλινού στη γη.

Ο Όλος και Μόνος ζει τρυφερά ανάμεσα σε δύο χω¬ριά. Ανασαίνει σε ένα αγαπημένο δάσος και πάθος. Εκεί υφαίνει σε πέπλα αγγελικά τα ανθρώπινα σωθι¬κά. Έτσι κυλά ο μύθος σαν μουσικός φλοίσβος.

Όμως, έρχεται η στιγμή που ο Όλος και Μόνος ανε¬βαίνει στον ουρανό, καθώς διαβαίνει το δικό του στε¬ναγμό. Εκεί μένει, για να υφαίνει σε πέπλα νήματα και νοήματα του ουρανού.

Αυτό συμβαίνει, ώσπου τον ανακαλεί η φρίκη στη γη. Κύματα και κρίματα από τον Μεγάλο Παραλογισμό πνίγουν τα άστρα και τα ανθρώπινα σπλάχνα.

Ο Όλος και Μόνος επιστρέφει και μαζί του στρέφει το βλέμμα του στη γη ένας Θεός που ενανθρωπίζεται.

Η κυρία Τσαλδίρη χειρίζεται μια γλώσσα ποιητική, ει¬καστική, παιδική. Είναι η γλώσσα η μητρική στα μεγά¬λα αινίγματα και ανοίγματα προς τον άνθρωπο.

Αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://isideris.gr/?product=ta-pepla-ton-aggelon



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35