«Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή… στην προθήκη της αυλής μας

«Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο κοινωνικό, αισθηματικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, που πίστευε πως η μεγαλύτερη ελευθερία της καρδιάς είναι να μπορεί να ανήκει, και για ένα αγόρι, που δεν μπορούσε να ερωτευτεί.

Στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα. Κάτω από τον μοναδικό ήλιο της Κρήτης, με τον αέρα της Αφρικής να φυσάει στο Λιβυκό Πέλαγος, διώχνοντας μακριά τις ιστορίες της τότε καθωσπρέπει κοινωνίας.

«Σε θέλω δικό μου. Δεν αντέχω πια να σε μοιράζομαι. Προτιμώ να μη σε έχω καθόλου αν δεν ανήκεις μόνο σε εμένα».

Ο τόνος ήταν απολογητικός, η φράση απλή και χιλιοειπωμένη. Όμως καμία δεν είχε τολμήσει να του το πει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά του το είπε. Εκείνη. Το κορίτσι με το σαλιγκάρι.

Έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από το Λονδίνο στις 26 Μαρτίου του 1969. Έφτασε κρατώντας στη χούφτα της ένα μικρό, πληγωμένο σαλιγκάρι. Και από εκεί, πάντα με το μικρό σαλιγκάρι προστατευμένο στην κλειστή παλάμη της, πήγε στα Μάταλα. Εκεί όπου της είχαν υποσχεθεί ότι βρισκόταν ο παράδεισος της φύσης. Και των χίπηδων. Στα Μάταλα, τον παράδεισο της ελευθερίας. Και της Τζόνι Μίτσελ. Και του Χάρι. Προπαντός του Χάρι. Έμεινε μέχρι τον Μάιο του 1969, περιμένοντας, μαζί με τα παιδιά των λουλουδιών από όλο τον κόσμο, το καλοκαίρι της αγάπης. Μα αυτό δεν ήρθε ποτέ... Γιατί εκείνο τον Μάιο έγινε ό,τι έγινε.

to koritsi1

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

https://apps.psichogios.gr/pdf/preview/el/24386

Στο βιβλίο βασίζεται η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Παραλία» με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κουκουράκη. Στην ταινία ακόμα συμμετέχουν η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, ο Γιάννης Πανταγιάς και η Ιωάννα Κακούρη. Η σκηνοθεσία είναι της Ειρήνης Λουκάτου.

Άκου το τραγούδι που δημιουργήθηκε για την προώθηση του βιβλίου «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι», ενώ ακούγεται και στην ταινία μικρού μήκους:

https://www.youtube.com/watch?v=NQzSRoRcxGo&feature=emb_title

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.psichogios.gr/el/to-koritsi-me-to-saligkari.html

150150982 178353377038197 2433191403742044972 n

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, που αποτελεί και τη μεγάλη αγάπη της. Έχει ταξιδέψει αρκετά, μιλάει τέσσερις γλώσσες και ερασιτεχνικά ασχολείται με το αργεντίνικο τάνγκο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχει γράψει θεατρικά έργα.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35