«Η τελευταία στιγμή»: Λένε η ζωή μας όλη ένα μονάχα ανοιγόκλειμα των ματιών

«Η τελευταία στιγμή»: Λένε η ζωή μας όλη ένα μονάχα ανοιγόκλειμα των ματιών

Έτσι λένε…

 eksofyllo high

Με αφορμή την έκδοση της νέας ποιητικής συλλογής της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, οι εκδόσεις Ακρίτας διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, όπου  πνευματικοί άνθρωποι και καλλιτέχνες-ηθοποιοί συζητούν για την αιώνια πάλη Θεού και ανθρώπου, αλλά και για την έμπνευση του δημιουργού που ξεκλειδώνει τις μυστικές διαδρομές της ψυχής, μέσα από την παρουσίαση των σημαντικότερων ποιημάτων της συλλογής.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, 6:00 μ. μ.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί από τo facebook και το YouTube των εκδόσεων Πορφύρα

Δείτε το video της παρουσίασης εδώ

Εκδήλωση της παρουσίασης στο facebook εδώ

Η ποιητική συλλογή Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη έχει ως κύριο άξονα τον -κατά Θεόν- βίο του Ανθρώπου και τη σημαντικότητα της Μνήμης Θανάτου για την πραγμάτωση του «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν».

Στον πυρήνα της εξομολογητικής αυτής ποιητικής σύνθεσης βρίσκεται η πάλη της τελευταίας στιγμής του Ανθρώπου. Δυο δυνάμεις συγκρούονται, το σκοτάδι και το φως. Αιτία η ανάγκη της Ψυχής να υπερβεί τα στενά όρια της ύλης και να συναντήσει Εαυτόν. Να θεωθεί και να αγκαλιάσει ολόκληρη την Ύπαρξη. Ακόμα και τον «Γίγαντα» Θάνατο. 

thumbnail 2

Για το βιβλίο θα μιλήσουν με οι:

Πρωτ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Εφημ. Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, Εκπαιδευτικός.

Νίκος Στεφάνου, Φιλόλογος, Θεολόγος.

Μαρία Χίου, Συγγραφέας.

Ποιήματα από τη συλλογή θα απαγγείλουν οι ηθοποιοί:

Παναγιώτα Βλαντή, Μάνος Ζαχαράκος, Θανάσης Κουρλαμπάς και η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

 ITHOPOIOI

Βιογραφικά ομιλητών

Ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος είναι εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων και θεολόγος εκπαιδευτικός. Είναι απόφοιτος Θεολογίας ΕΚΠΑ, MASTER Βιβλικών Σπουδών Θεολογίας και υποψήφιος MASTER Βιοηθικής Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Ο Νίκος Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία, φιλολογία, φιλοσοφία, κοινωνική ανθρωπολογία, μεθοδολογία/ιστορία και θεωρία της επιστήμης, θεολογία, μοριακή βιολογία, κλινική νευροψυχολογία και νοητικές νευροεπιστήμες, διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές, γλωσσολογία, ψυχολογία. Για αρκετές από τις ειδικότητες έχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους. Γνωρίζει επτά γλώσσες και σποραδικά ασχολείται με μεταφράσεις έργων.

Η Μαρία Χίου έχει καταγωγή από τη Σάμο, αλλά γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Αθήνας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως υπάλληλος σε ιδιωτική τράπεζα. Είναι παντρεμένη, έχει δυο παιδιά και την τελευταία δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο της συγγραφής. Πιο συγκεκριμένα, έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα: 1) τη «Σιωπή του Ποταμού» το 2013 που απέσπασε το δεύτερο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, 2) τα «Χέρια Γυμνά» το 2014, 3) τον «Κήπο της Μοναξιάς» το 2016, και 4) τη «Στάχτη και Πορφύρα» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 από τις εκδόσεις Έξη.    

Η Παναγιώτα Βλαντή είναι ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη. Έχει πάρει μέρος σε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, καθώς και τηλεοπτικών σειρών, αλλά και στον κινηματογράφο τα 25 χρόνια δραστηριοποίησής της στον χώρο.

Ο Μάνος Ζαχαράκος τελείωσε τη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη το 1991. Επί σειρά ετών δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Θέατρο Τέχνης και στο ελεύθερο θέατρο. Επιπλέον έχει εργαστεί στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Θεμέλιο» του Νίκου Βασταρδή. Έχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα και θεατρικούς παραγωγούς στο ελεύθερο θέατρο και έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και στη μεταγλώττιση-σκηνοθεσία σειρών και ταινιών για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Έχει σπουδάσει ναυτιλιακά στο BCA College και υποκριτική στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Από το 2010 δραστηριοποιείται ως θεατρική σκηνοθέτις και παραγωγός, τόσο στο θέατρο ενηλίκων όσο και στο θέατρο για παιδιά. Η παρούσα ποιητική συλλογή είναι η δεύτερή της (πρώτη ποιητική συλλογή: Αιώνια Αντίβαρα, εκδόσεις A PRIORI www.a-priori.gr)

Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του bookia.gr

Η ποιητική συλλογή πωλείται εδώ και διατίθεται δωρεάν online μεταφρασμένη στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ισπανικά και στα γερμανικά εδώ .



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35