«Σπάσε την πατριαρχία» της Αθηνάς Μαλαπάνη… στην προθήκη της αυλής μας

«Σπάσε την πατριαρχία» της Αθηνάς Μαλαπάνη… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη, «Σπάσε την πατριαρχία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος, αποτελεί μια συλλογή μικροδιηγημάτων.

Το βιβλίο αποτελείται από έναν αριθμό μικρών ιστοριών, οι οποίες φέρουν ως τίτλο το όνομα του ομιλητή τους. Στόχος των ομιλητών είναι να παρουσιάσουν τις δικές τους προσωπικές υποθέσεις που αφορούν στα έμφυλα στερεότυπα και στην έμφυλη βία και κακοποίηση κάθε είδους (σωματική, σεξουαλική, λεκτική, ψυχολογική).

Οι ιστορίες αυτές και οι ήρωές τους μπορεί κάτι να σας θυμίσουν... Ιστορίες από διάσημους και μη, αναγνωρίσιμους και μη ήρωες, άλλες ήπιες, άλλες συγκλονιστικές και τρομακτικές θα μας κάνουν να καταλάβουμε πώς τα έμφυλα στερεότυπα και η συνακόλουθη βία που μπορεί να ασκηθεί έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογική επίπεδο, με αποτέλεσμα τη μη εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Το βιβλίο αυτό θα σας προκαλέσει έντονα συναισθήματα και προβληματισμούς... Ελπίζω να σας αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα...

 Μαλαπάνη

Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες εδώ:

https://issuu.com/ocelotos/docs/patriarxia

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.ocelotos.gr/el.html#!/%CE%A3%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1/p/368839003/category=1998862

 

μαλαπανη

Η Αθηνά Μαλαπάνη είναι απόφοιτη Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με άριστα παίρνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό με ειδίκευση στα Αρχαία Ελληνικά το 2014. Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, παρακολούθησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΣΟΕ).

Εργάζεται ως φιλόλογος και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Επιπλέον, αναλαμβάνει διόρθωση – επιμέλεια βιβλίων και εργασιών. Τέλος, είναι και συγγραφέας (Ψυχικές αυτοχειρίες, συλλογή διηγημάτων και Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς! - αυτοέκδοση).

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια Φιλολογίας, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας και Παιδοψυχολογίας σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικούς τόμους, ιστοσελίδες και διαδικτυακά περιοδικά, καθώς και στο περιοδικό Φιλολογική της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Ασχολείται επίσης και με τη λογοτεχνική και θεατρική κριτική.

*Περισσότερες πληροφορίες τόσο για την ίδια όσο και για το έργο της, μπορείτε να δείτε στην προσωπική ιστοσελίδα της, http:// www.acwa.info (Athena’s Creative Writing Academy), καθώς και στη σελίδα της στο  Facebook, Αθηνά Μαλαπάνη - Φιλολογικά Μαθήματα.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35