«Ίδιοι Καιροί» της Μαρία Ρούγγα – Περάκη… στην προθήκη της αυλής μας

«Ίδιοι Καιροί» της Μαρία Ρούγγα – Περάκη… στην προθήκη της αυλής μας

Τρία πρόσωπα, τρεις άνθρωποι διαφορετικοί, που ζουν, δρουν και σκέφτονται σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικούς τόπους, που δοκιμάζονται στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τον εαυτό τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους γύρω τους, την εποχή τους.

Είναι τα πρόσωπα που κινούνται στον χώρο και τον χρόνο, στο μυθιστόρημα της Μαρίας Περάκη-Ρούγγα «Ίδιοι καιροί» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Η Μαίρη προσπαθεί να ολοκληρώσει το διδακτορικό της στη σύγχρονη Αθήνα, μελετά τον Rousseau και, ενώ αγωνιά να δώσει απάντηση σε ερωτήματα όπως «ποια είναι η φύση του ανθρώπου» και τι σημαίνει «ο άνθρωπος στη φυσικότητά του», με τη συνδρομή της Ιωάννας βιώνει πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Ο δημοσιογράφος Philippe ζει στο πλευρό του Emile Zola, στα τέλη του 19ου αιώνα, στο Παρίσι που συγκλονίζεται από κοινωνικές ταραχές, πολιτικές αλλαγές και την υπόθεση Ντρέιφους.

Ο Raymond, ο αγνός μοναχός από το Benevento της Ιταλίας, έρχεται αντιμέτωπος με τη διαφθορά της παπικής εξουσίας.

Τι πρόσωπα σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους που έχουν παραπλήσιους ή κοινούς προβληματισμούς. Να είναι, όμως, μόνο αυτό που τους δένει με αόρατα δεσμά; Ή μήπως τελικά οι καιροί, όλοι οι καιροί, είναι ίδιοι;

 

ΙΔΙΟΙ

 

Αποκτήστε το εδώ:

http://likofos.gr/index.php?route=product/product&filter_name=%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9+%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%AF&product_id=188

   ΡΟΥΓΓΑ            

Η Μαρία Περάκη - Ρούγγα είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα Γαλλικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA από την ´Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στον τομέα Ιστορία και Πολιτισμός και διδακτορικού τίτλου του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει διατελέσει υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ανατολικής Αττικής.

Είναι συγγραφέας της μονογραφίας με τίτλο «Ο αυτοδίδακτος δάσκαλος της φύσης J.J Rousseau».

Το μυθιστόρημα «Ίδιοι καιροί» είναι το πρώτο της λογοτεχνικό έργο που εκδόθηκε.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35