Ένας λογοτεχνικός χάρτης του πλανήτη δείχνει το δημοφιλέστερο βιβλίο από κάθε χώρα του κόσμου…

Ένας λογοτεχνικός χάρτης του πλανήτη δείχνει το δημοφιλέστερο βιβλίο από κάθε χώρα του κόσμου…

Ένας χρήστης του -όχι και τόσο δημοφιλούς στη χώρα μας- κοινωνικού δικτύου Reddit είχε μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Έφτιαξε ένα χάρτη, βάζοντας σε κάθε χώρα το δημοφιλέστερο βιβλίο αυτής.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε μορφής τέχνης, τα κριτήρια αξιολόγησης δεν είναι εντελώς αντικειμενικά, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει κάποιες γκρίνιες (όπως π.χ. γιατί να εκπροσωπεί τη Ρωσία το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι και όχι το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι ή να μην υπάρχει κάποιο έργο του Κάφκα).

Παρόλα αυτά ο χάρτης είναι αρκετά ενδεικτικός, κυρίως όσον αφορά την επίδραση του συγγραφέα κάθε χώρας, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την Ιλιάδα του Ομήρου.

Επειδή όμως, όπως θα δείτε, οι τίτλοι στο χάρτη ακόμα και με zoom δεν είναι πολύ ευανάγνωστοι, κάποιοι χρήστες στο διαδίκτυο κατάφεραν να τον αποκωδικοποιήσουν. Ακολουθεί η λίστα με χρονολογική σειρά, στην οποία προσθέσαμε το συγγραφέα κάθε βιβλίου, τη χρονιά που το έγραψε, αλλά και το αντίστοιχο link στη Wikipedia ή το Goodreads για όποιον θέλει να βρει περισσότερες πληροφορίες

(Δυστυχώς, από τη λίστα απουσιάζουν οι τίτλοι της Αφρικής, οι οποίοι ευελπιστούμε να καταγραφούν σύντομα.)

Ευρώπη:

Η Ιλιάδα του Ομήρου «εκπροσωπεί» την Ελλάδα…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35