«Το χταπόδι το ’σκασε» της Maile Meloy… στην προθήκη της αυλής μας

«Το χταπόδι το ’σκασε» της Maile Meloy… στην προθήκη της αυλής μας

Η απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία του χταποδιού που κατάφερε να το σκάσει από το ενυδρείο και να επιστρέψει στον ωκεανό!

Είναι το νέο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά από 3 ετών «Το χταπόδι το ’σκασε» της Maile Meloy, σε εικόνες της Felicita Sala και μετάφραση Γιώργου Τσακνιά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το χταπόδι ζει ευτυχισμένο στον βυθό της θάλασσας, όταν ξαφνικά βρίσκεται αιχμάλωτο σε ένα ενυδρείο! Οι άνθρωποι του ενυδρείου και οι επισκέπτες τού συμπεριφέρονται σαν να είναι παιχνίδι και το χταπόδι μελαγχολεί μέρα με τη μέρα, μακριά από το σπίτι και το περιβάλλον του. Και τότε, αποφασίζει να αποδράσει...

Bασισμένο στην πραγματική ιστορία του Ίνκι, του χταποδιού που το έσκασε το 2015 από το Εθνικό Ενυδρείο της Νέας Ζηλανδίας και επέστρεψε στον ωκεανό, το βιβλίο μάς υπενθυμίζει τη σημασία της ελευθερίας για όλα τα ζωντανά πλάσματα και την ανάγκη τους να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

χτα

 

Διαβάσετε  το πρώτο κεφάλαιο εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2022/05/TO-XTAPODI-TO-SKASE.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/to-xtapodi-to-skase/

 

συ

Η Maile Meloy είναι πολυβραβευμένη συγγραφέας βιβλίων για ενήλικες και για παιδιά. Ο αδερφός της, Colin Meloy, είναι επίσης συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αλλά και ο τραγουδιστής των The Decemberists.

 

eik

Η Felicita Sala γεννήθηκε στη Ρώμη αλλά μεγάλωσε στο Περθ της Αυστραλίας. Μόλις τελείωσε τις σπουδές φιλοσοφίας γύρισε πίσω στη Ρώμη και έμαθε μόνη της να ζωγραφίζει. Το 2020 διακρίθηκε με το ιταλικό βραβείο Andersen καλύτερου εικονογράφου.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35