«Γίνε ο γονιός που θες» της Dr. Becky Kennedy… στην προθήκη της αυλής μας

«Γίνε ο γονιός που θες» της Dr. Becky Kennedy… στην προθήκη της αυλής μας

H Dr Becky Kennedy, εξαιρετικά δημοφιλής ειδικός επί γονεϊκών θεμάτων και δημιουργός της πλατφόρμας Good Inside, μοιράζεται την πρωτοποριακή προσέγγισή της για την ανατροφή των παιδιών και προσφέρει πρακτικές στρατηγικές με τρόπο που κάνει τον γονιό να αισθάνεται καλά.

Στη διάρκεια των περασμένων χρόνων, η Dr Becky Kennedy –γνωστή στους ακολούθους της ως απλώς Dr Becky– προκάλεσε επανάσταση στον χώρο της γονεϊκότητας. Εκατομμύρια γονείς, έχοντας κουραστεί να ακολουθούν συμβουλές που δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, υιοθέτησαν τη δυναμική προσέγγιση της Dr Becky, που θέτει ως προτεραιότητα τη βαθιά σύνδεση με τα παιδιά τους και όχι τη συμμόρφωσή τους.

Οι γονείς έχουν συνηθίσει σε ένα πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο ανατροφής των παιδιών, που όμως δε λειτουργεί, καθώς έχει στόχο να διαμορφώσει τη συμπεριφορά τους και όχι να μεγαλώσει σωστούς ανθρώπους. Οι τεχνικές αυτές δεν καλλιεργούν τις δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά στη ζωή τους ούτε ικανοποιούν τις σύνθετες συναισθηματικές ανάγκες τους. Αν προσθέσει κανείς τις περίπλοκες σχέσεις των γονιών με τους δικούς τους γονείς, εύκολα καταλαβαίνει γιατί πολλοί νιώθουν χαμένοι, κουρασμένοι και προβληματισμένοι.

Στο βιβλίο της, η Dr Becky αναλύει τις αρχές και τους κανόνες της φιλοσοφίας της, εξετάζει συγκεκριμένα θέματα, όπως την αδελφική αντιζηλία, το άγχος του αποχωρισμού, τις εκρήξεις θυμού, κ.ά., με στόχο να βοηθήσει τους γονείς να ξεπεράσουν την αβεβαιότητά τους, να πάψουν να κατηγορούν τον εαυτό τους και να μεγαλώσουν παιδιά με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

 

356485855 1293326634949544 8803727962418486428 n

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ

Αποκτήστε το εδώ

 

356530573 1582921002196805 622333574667180074 n

H Dr BECKY KENNEDY είναι κλινική ψυχολόγος και μητέρα τριών παιδιών. Πρόσφατα το περιοδικό Time την αποκάλεσε «Η Γητεύτρια της Ανατροφής των Παιδιών της Χιλιετίας», που αναθεωρεί τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Εμβαθύνει σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και μετουσιώνει τις ιδέες της σε απλές στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς στο σπίτι τους. Στόχος της είναι να εμψυχώσει τους γονείς, ώστε να νιώθουν πιο δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών τους. Το 2020 ένωσε τις δυνάμεις της με τη φίλη και συνάδελφό της Erika Belsky, επίσης κλινική ψυχολόγο και μητέρα τριών παιδιών, και δημιούργησαν την πλατφόρμα Good Inside. Τη φιλοσοφία του Good Inside την αποτύπωσε και στο ομότιτλο βιβλίο της (ΓΙΝΕ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΣ), το οποίο έγινε πολύ γρήγορα μπεστ σέλερ στις εφημερίδες New York Times, Wall Street Journal και USA Today, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35