«Οι αριθμοί είναι... μαγεία» της Λίτσα Αλεξανδρίδου, στην προθήκη της αυλής μας

«Οι αριθμοί είναι... μαγεία» της Λίτσα Αλεξανδρίδου, στην προθήκη της αυλής μας

Η μικρή Ελευθερία ξέρει να μετρά μοναχά μέχρι το 3! Όταν η δασκάλα της το ανακαλύπτει, την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα των αριθμών, έναν κόσμο γεμάτο χρώματα, περιπέτειες και εκπλήξεις! Καθώς η Ελευθερία γνωρίζει έναν έναν τους αριθμούς, ανακαλύπτει τις ιδιότητές τους, τη χαρά και τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

 

οι_αριθμοί-2.11.jpeg

 

Η μικρή ηρωίδα θα μάθει να μετράει με αυτοπεποίθηση από το 0 έως το 10 και να κατανοεί τη μαγεία που κρύβει η αρίθμηση.

Ένα παραμύθι γεμάτο ρυθμό και φαντασία, που προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να αγαπήσουν τους αριθμούς και να τους προσεγγίσουν με θάρρος και ενθουσιασμό!

Το παραμύθι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα και την εικονογράφηση έχει κάνει η Αγγελική Σαουλίδου.

Ξεφυλλίστε το εδώ

Αποκτήστε το εδώ

 

λιτσα-συγγ-2.11.jpeg

 

Η Λίτσα Αλεξανδρίδου γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων με ειδίκευση στην «Ειδική Αγωγή» και τη «Διδακτική των Μαθηματικών».

Από μικρή ηλικία έτρεφε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για τα Μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες, κάτι που διαμόρφωσε την εκπαιδευτική και συγγραφική της πορεία.

Άρθρα της σχετικά με θέματα διδακτικής των Μαθηματικών έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Το βιβλίο «Οι αριθμοί είναι… μαγεία» είναι το πρώτο της παραμύθι, μέσα από το οποίο επιδιώκει να κάνει τους αριθμούς πιο προσιτούς και ευχάριστους, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν την ομορφιά των Μαθηματικών, όχι μόνο ως γνώση, αλλά και ως εργαλείο σκέψης, φαντασίας και δημιουργικότητας.

 

εικον.γραφ.2.11.jpeg

Ονομάζομαι Αγγελική Σαουλίδου. Γεννήθηκα το 2001 στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασα Φιλοσοφία & Παιδαγωγική στο ΑΠΘ. Κατέχω πτυχίο Αρμονίας και σπουδές στο κλασικό βιολί και πιάνο. Από μικρή ζωγραφίζω, με τη ζωγραφική να γίνεται ο κύριος τρόπος έκφρασής μου από τα δεκατρία μου. Μέσω σεμιναρίου δημιουργικής γραφής, ανακάλυψα τη σημασία της εικόνας στη φαντασία των παιδιών, συνδυάζοντας έτσι τη συγγραφή και την εικονογράφηση. Στην πτυχιακή μου εργασία έγραψα και εικονογράφησα εκ νέου το παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» με παιδαγωγικο-φεμινιστική οπτική. Συνεχίζω να εξελίσσομαι μέσα από σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Ειδικής Αγωγής, επιθυμώντας στο μέλλον να δημιουργήσω βιβλία που εμπνέουν τη φαντασία των παιδιών κάθε ηλικίας.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2026 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35