«Αγιοβασιλέματα» ... στο γραφείο της Κάλλης

«Αγιοβασιλέματα» ... στο γραφείο της Κάλλης

Λίγες μέρες μας έμειναν για να υποδεχθούμε το νέο έτος…

Τα παιδιά γράφουν πυρετωδώς γράμματα στον Άγιο Βασίλη και του ζητούν ό, τι το καθένα ονειρεύεται, του λείπει, λαχταρά!!! Μερικά γράφουν στο γράμμα και το τι θα ήθελαν να φέρει στα αδέρφια τους, στους γονείς τους, ή ακόμα και σε άλλα παιδάκια ή γενικά στην ανθρωπότητα!

Ένα τέτοιο γράμμα είναι και αυτό που γράφει η μικρή Ερμιόνη στο βιβλίο «Αγιοβασιλέματα» της Μαριέττας Κόντου, σε εικόνες του Βασίλη Κουτσογιάννη, που ανήκει στα γιορτινά βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο και απευθύνεται για παιδιά από 7 ετών.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, μην έρθεις φέτος!»

Κάπως έτσι ξεκινά το γράμμα της, γνωρίζοντας που δεν είναι και πολύ σωστό, αλλά είναι αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Η αγάπη και η πίστη της σ’ αυτόν ήταν τόσο μεγάλη που ήθελε να επισκεφτεί αυτή το σπίτι του και να περάσει μαζί του λίγο χρόνο, να μην είναι νύχτα για να μπορεί να τον δει.

Η συγγραφέας γράφει μια τρυφερή ιστορία γεμάτη εικόνες, συναισθήματα, μυρωδιές που θυμίζουν Χριστούγεννα, δηλαδή αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη, σεβασμό, μελαγχολία… και άλλα τόσα.

Μέσα από τις περιπέτειες που ζει η Ερμιόνη μέχρι να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, περνά όλα αυτά τα μηνύματα, που έχει η αγνή ψυχή του μικρού κοριτσιού. Μέσα από τα όνειρά της,  οι επιθυμίες της γίνονται πραγματικότητα… γιατί πιστεύει και αγαπά τόσο δυνατά!

Η ρεαλιστική εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη αναδεικνύει το κείμενο. Τρία μόνο χρώματα αρκούν, κόκκινο, άσπρο, μαύρο για να απογειώσουν το κείμενο και να σου μεταφέρουν όλη αυτή τη μαγεία που κρύβουν τα Χριστούγεννα της Ερμιόνης…

Δες περισσότερα για το βιβλίο εδώ:

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/20029-agiovasilemata-tis-marietta-kontou

Αγαπημένη εικόνα…

131442543 1043355972834935 3477701133898684259 n

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35