«Νέμο 1 & 2»… στο γραφείο της Κάλλης

«Νέμο 1 & 2»… στο γραφείο της Κάλλης

Μια επιτυχημένη παιδική τριλογία που ήδη κυκλοφορεί σε 7 χώρες, τώρα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Μίνωα.

Στο γραφείο της Κάλλης βρέθηκαν τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς «Νέμο» του Ιταλού συγγραφέα Ντάβιντε Μοροζινότο, για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Εύκολα διαβάζεται και από ενήλικες, που νιώθουν παιδιά και διψούν για περιπέτεια και φαντασία!

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις νεανικές περιπέτειες του Νέμο, του αγοριού που έμελλε να γίνει ο θρυλικός καπετάνιος του Ναυτίλου στα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν. Δράση, περιπέτεια, μυστήριο, φαντασία, ανατροπές, που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες.

 

νεμο1

Το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Το αγόρι χωρίς όνομα», σε μετάφραση της Ελένης Τουλούπη, χωρίζεται σε 22 κεφάλαια κάτι που βοηθά τους μικρότερους αναγνώστες στην ανάγνωσή του. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ευρώπη του 1829.

Ένα αγόρι αποβιβάζεται στο λιμάνι της Χάβρης. Σκοπός του να φτάσει σε ένα κολέγιο στα περίχωρα του Παρισιού. Δεν είναι ένας μαθητής σαν όλους τους άλλους. Mοναχικός, σιωπηλός, κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα. Όποιος θέλει να γίνει φίλος του μπορεί να τον φωνάζει απλώς Νέμο.

Στο κολέγιο βρίσκει δύο έμπιστους φίλους, την Άσλιν και τον Ντανιέλ, στους οποίους θα αποκαλύψει το μυστικό του. Ποια είναι η αποστολή που πρέπει να φέρει σε πέρας ο Νέμο; Γιατί έχασε το όνομά του; Οι τρεις φίλοι θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια, που απαιτεί εφευρετικότητα, εμπιστοσύνη και πολύ θάρρος.

 

νεμο2

Στη δεύτερη ιστορία του αγοριού που θα γίνει ο θρυλικός καπετάνιος του Ναυτίλου, «Νέμο, Ο πέτρινος γίγαντας» μεταφερόμαστε στην Πράγα του 1830. Κι εδώ η ιστορία χωρίζεται σε 22 κεφάλαια.

Ο Νέμο αναζητά έναν μυστηριώδη θησαυρό που θα σώσει το βασίλειο του Μπούντελκαντ. Μαζί με τους φίλους του, τον Ντανιέλ, την Άσλιν και τον πιστό σκύλο του, Ναυτίλο, θα πετάξει πάνω από την Ευρώπη με το αερόπλοιό του. Προορισμός τους είναι η Πράγα και ένας ραβίνος που μπορεί να τους βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση ενός πολύ σημαντικού στοιχείου που θα τους οδηγήσει στον θησαυρό. Θα πρέπει, όμως, να λύσουν το αίνιγμα προτού η Ζήτα και οι Κόκκινοι ανακαλύψουν τα ίχνη τους.

Καθώς η ομίχλη πυκνώνει και απλώνεται πάνω από την Πράγα, θα καταφέρει ο Νέμο να κρατήσει κρυφά τα μυστικά που τυλίγουν το παρελθόν του και να φέρει εις πέρας την επικίνδυνη αποστολή του;

Αν θες να αποκτήσεις τη σειρά μπες εδώ:

https://minoas.gr/seira/nemo/

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35