Οι φοβίες των διασήμων στην Ελλάδα!!!


Με τον όρο «φοβία» δηλώνεται ο φόβος ενός ατόμου, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται, παρ' ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κατάσταση αδυναμίας που κατά καιρούς εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους. Οι celebrities δεν εξαιρούνται...


Αστέρες της εγχώριας showbiz έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις φοβίες τους που οφείλονται είτε σε μια άσχημη εμπειρία είτε σε άλλες εσωτερικές και πολλές φορές πιο σκοτεινές αιτίες. Σε κάθε είδος φοβίας το άτομο μπορεί να πάθει κρίση και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.  Η ιδέα του θανάτου και τα έντομα στοιχειώνουν περισσότερο απ' όλα τα αρνητικά συναισθήματα των celebrities!


Ελεονώρα Μελέτη: H ξανθιά παρουσιάστρια έχει μεγάλο πρόβλημα με τις αράχνες. Σχολιάζοντας στο παρελθόν μάλιστα την εκπομπή της Νάντιας Μπουλέ που διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες φοβίες είπε: «Για πέντε χιλιάδες δεν θα σηκωνόμουν, όχι μόνο για να πιάσω αράχνες, ούτε για οτιδήποτε. Υπάρχουν άνθρωποι που ούτε επ' αμοιβή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Συγγνώμη, αλλά εγώ ούτε για 100 εκατομμύρια δεν θα κάτσω να παίξω με αράχνες. Τις βλέπω και λιποθυμάω, ασπρίζω».

Κατιάνα Μπαλανίκα: Η πολύπειρη ηθοποιός φοβάται τα έντομα πάσης φύσεως: «Φοβάμαι τα έντομα! Μη μου δώσεις έντομο, αράχνες, ακρίδες, κατσαρίδες, πεταλουδίτσες». Η Κατιάνα μάλιστα, εξαιτίας αυτής της φοβίας της, λέει ότι πλέον σέβεται τις φοβίες όλου του κόσμου, επειδή ακριβώς έχει και η ίδια αυτή «τη γελοία φοβία», όπως τη χαρακτηρίζει.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Η ταλαντούχα τραγουδίστρια έχει ταλαιπωρηθεί κατά καιρούς με τα κιλά της, γεγονός που της έχει δημιουργήσει φοβία. Σε πρρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε ότι φοβάται πολύ μήπως πάρει κιλά και για τον σκοπό αυτό κάνει εντατική γυμναστική. Οποτε λοιπόν υποκύπτει στον πειρασμό του βραδινού φαγητού νιώθει ενοχές...

Κώστας Βουτσάς: Ο κινηματογραφικός σταρ, στα 81 του, έχει ξεπεράσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας τού εμφανίστηκε κατά καιρούς. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να αισθάνεται φοβία για την αρρώστια: «Δεν θέλω ποτέ να βιώσω την αρρώστια εγώ και τα αγαπημένα μου πρόσωπα». Αντιθέτως, ο θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου διευκρινίζει ότι «δεν μ’ ενδιαφέρει ο θάνατος καθόλου. Είναι απών από τη ζωή μου».

Αλέξανδρος Ρήγας: Ο γνωστός σεναριογράφος δεν μπορεί να εξοικειωθεί καθόλου με την ιδέα του θανάτου. Εχει περιγράψει ανάγλυφα μια μεγάλη φοβία του: «Φοβάμαι τον θάνατο. Δεν μπορώ να φανταστώ, για παράδειγμα, να πέφτει ένα αεροπλάνο και να είμαι μέσα και να νιώθω ότι θα πεθάνω. Είναι πεζό αυτό που λέω, αλλά αληθινό. Από μικρός ήλπιζα και προσευχόμουν, όταν έρθει η στιγμή να φύγω από τη ζωή, να είναι στον ύπνο μου».

Ρούλα Κορομηλά: H Ρούλα Κορομηλά έχει μια τεράστια φοβία και αυτή αφορά τον οδοντίατρο. Γενικότερα φοβάται τους γιατρούς, αλλά ειδικά όταν βρεθεί σε οδοντιατρείο αισθάνεται απίστευτα άβολα. Να σημειωθεί πάντως ότι η φοβία της δημοφιλούς παρουσιάστριας είναι βάσει έρευνας ο νούμερο ένα φόβος του βρετανικού λαού!

Αννα Βίσση: Η απόλυτη σταρ του ελληνικού πενταγράμμου έχει μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες. Είναι μάλιστα σε θέση να διακόψει πρόβα ή παράσταση αν δει μπροστά της το σιχαμερό έντομο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο παρελθόν και η Αννα ξαναπήρε το πόστο της στη σκηνή όταν εξοντώθηκε ο... εχθρός!

Θοδωρής Αθερίδης: O Θοδωρής Αθερίδης τρομοκρατείται με την ιδέα του θανάτου. Και αυτή τη φοβία του τη συνδέει με την κόρη του: «Οσο μεγαλώνει το παιδί, ξεχνάς τον προσωπικό σου θάνατο, αλλά όταν τα παιδιά ανεξαρτητοποιηθούν, τον θυμάσαι. Γι' αυτό πολλές φορές οι άντρες, μετά τα σαράντα, αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα και ζουν τη δεύτερή τους εφηβεία. Μαζί με αυτή την εφηβεία όμως έρχονται και οι εφιάλτες της» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Πετράκης: Ο φόβος της ανεργίας «μπλοκάρει» τον Παναγιώτη Πετράκη. Ο ίδιος περιέγραψε την εποχή που τον είχε κυριεύσει αυτή η φοβία: «Είχα γυρίσει από την Αμερική και ήθελα να μπω στην τηλεόραση, πήγαινα σε οντισιόν και μου έλεγαν όλοι πόσο καλός είμαι, αλλά το τηλέφωνό μου δεν χτυπούσε για δουλειά. Είχα αγοράσει εισιτήρια one way για Αγγλία και μάλιστα είχα πληρώσει και το ενοίκιο για ένα μήνα, αλλά με είχε πιάσει μια απίστευτη φοβία. Ουσιαστικά δεν ήθελα να φύγω...»

Ελένη Φιλίνη: Η γνωστή ηθοποιός φοβάται τα αεροπλάνα. Η φοβία της ξεκίνησε από τότε που ήταν ακόμη μικρή. Εβλεπε αεροπλάνο στον ουρανό και έκλεινε τα αφτιά της και τα μάτια της, επειδή φοβόταν ότι θα πέσει πάνω της. Οταν μεγάλωσε και αυξήθηκαν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις, δεν σταμάτησε να φοβάται τα αεροπλάνα. Ταξιδεύει με αυτό μόνο αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Ρένια Λουιζίδου: Οχι μία, αλλά τρεις μεγάλες φοβίες έχει η Ρένια Λουιζίδου. Η ίδια έχει διακωμωδήσει τον εαυτό της για τις φοβίες της: «Εχω ακροφοβία, υψοφοβία, αγοραφοβία. Αλλά καμία δεν έχει φτάσει στο σημείο που να με καθιστά μη φυσιολογική ή κλινική περίπτωση».

Γιάννης Σπαλιάρας: Ο γοητευτικός ηθοποιός και εκπρόσωπος της πασαρέλας δεν είναι τόσο ατρόμητος όταν πρόκειται να επιβιβαστεί σε καράβι. Η φοβία του ξεκίνησε όταν είχε ταξιδέψει για εννιά ολόκληρες ώρες με 8 μποφόρ. Από τότε, κάθε φορά που πρέπει να ταξιδέψει εν πλω, ενημερώνεται πλήρως από τη μετεωρολογική υπηρεσία για τα μποφόρ.

Νάντια Μπουλέ: Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζε το «Black out» που είχε να κάνει με τις ανθρώπινες φοβίες. Ωστόσο και η ίδια έχει αποκαλύψει τις δικές της φοβίες: «Δεν ανεβαίνω ποτέ σε μηχανές γιατί τις φοβάμαι. Επίσης το σκοτάδι όταν ήμουν μικρή το φοβόμουν πάρα πολύ. Κοιμόμουν πάντα με ένα φως ανοιχτό. Μεγαλώνοντας υποτίθεται πως το ξεπέρασα. Τώρα βέβαια σε συνθήκες τέτοιες, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να ξέρεις τι σε περιμένει, νομίζω ότι πάλι θα μου βγει ο φόβος».

Μαρία Κορινθίου: Οι φοβίες της Μαρίας Κορινθίου σχετίζονται αποκλειστικά με την κόρη της Ισμήνη: «Εχω πάρα πολλές φοβίες, μέχρι και το πώς θα περάσει τον δρόμο. Το παιδί θέλει καθημερινή επικοινωνία, αρνούμαι να πάρω γυναίκα. Είμαστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο!»

Μαρία Σολωμού: Η Μαρία Σολωμού τρομάζει με την ιδέα του θανάτου των αγαπημένων της προσώπων: «Φοβάμαι πολύ για τον θάνατο των ανθρώπων που είναι κοντά μου και αγαπάω. Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό ότι θα συμβεί κάτι σε μένα, δεν έχω τέτοιο φόβο... Εμένα με αγχώνει το πέρασμα του χρόνου, για να έχω κάνει πράγματα που θέλω. Να μην περνάει ο χρόνος και να μην κάνω τίποτα και φτάσω κάποια στιγμή να πω “πότε έφτασα πενήντα και δεν έκανα αυτό που ήθελα;”, να μην ξεφύγω ηλικιακά».

Μιμή Ντενίση: Φοβία με τα μικρόβια έχει η Μιμή Ντενίση. Φροντίζει τόσο το σπίτι της όσο και το καμαρίνι της να είναι απόλυτα καθαρά. Επίσης κουβαλά πάντα στην τσάντα της ειδικά μαντηλάκια με τα οποία σκουπίζει τα χέρια της και εξαφανίζει κάθε είδους μικρόβια!

Στράτος Τζώρτζογλου: Ο Στράτος Τζώρτζογλου δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την ιδέα του θανάτου από τότε που έχασε τον πατέρα του. Ο γοητευτικός ηθοποιός έχει δηλώσει: «Είχα φοβίες και κυρίως αυτή του θανάτου. Ηταν δύσκολο όταν πέθανε ο πατέρας μου και έπρεπε να το αντιμετωπίσω σε νεαρή ηλικία. Επρεπε να γίνω ο επικεφαλής της οικογένειας».

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου φοβάται τα χάπια: «Εγώ έχω φοβία με τα χάπια και γενικά με τα χημικά πράγματα. Πήγα σε ψυχίατρο για λίγο και σταμάτησα. Θα ήθελα να ξαναπάω και να κουβεντιάσω πολύ, παρόλο που έχω φίλους ουσιαστικούς, καρδιάς, που δεν με κανακεύουν και δεν τους κανακεύω κι εγώ. Μου μιλούν για το μέσα μου, όχι για το φαίνεσθαι».

Στάθης Ψάλτης: Κλειστοφοβικός είναι ο Στάθης Ψάλτης λόγω μιας άσχημης εμπειρίας στην εφηβεία του: «Ενα απροσδόκητα άσχημο γεγονός στην εφηβεία μου με έκανε να μην μπορώ ούτε στιγμή να παραμείνω σε κλειστό χώρο. Στα δεκαεπτά μου μια γυναίκα πέθανε μπροστά μου ενώ είχαμε κλειστεί στο ασανσέρ. Τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι έχουμε εγκλωβιστεί, άρχισε να βαριανασαίνει και να βγάζει αφρούς. Εγώ άρχισα να χτυπιέμαι και να φωνάζω “βοήθεια”. Οταν τελικά μας άνοιξαν, την έβγαλαν έξω και μου είπαν “πέθανε”. Με το που το άκουσα, λιποθύμησα. Από τότε δεν ξαναμπήκα ποτέ σε ασανσέρ και σε κλειστό χώρο».

Δέσποινα Βανδή: Η δημοφιλής τραγουδίστρια έχει φοβία με τις μηχανές και το θόρυβο που παράγουν. Τρομάζει όταν βρίσκονται κοντά της, είτε είναι πεζή είτε βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο και περνούν από δίπλα της.

Γιάννης Πλούταρχος: Το «καλύτερο παιδί» φοβάται τους εφιάλτες, επειδή από μικρός είχε άστατο ύπνο. Ξυπνούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας κατατρομαγμένος! Ακόμη και τώρα που μεγάλωσε όμως εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από εφιάλτες.

Απόστολος Γκλέτσος: Ο... πολύς και σκληρός ηθοποιός και δήμαρχος Στυλίδας δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ χωρίς φως. Από τότε που ήταν μικρός έως και σήμερα φροντίζει να κοιμάται με χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιό του.


Αντζελα Δημητρίου: Η λαϊκή τραγουδίστρια φοβάται τα ύψη. Πάσχει από υψοφοβία. Δεν κοιτάει ποτέ από μπαλκόνια, γιατί αμέσως την πιάνει ζαλάδα, ενώ ποτέ δεν επιχείρησε κάτι παράτολμο στην πίστα ή σε κάποιο βιντεοκλίπ που να έχει σχέση με μεγάλα ύψη… (apospasma)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35