Είσαι και εσύ στη λίστα του «μαζί τα φάγαμε»;



Εντολή στους προϊσταμένους των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και Αθήνας να προβούν άμεσα σε τακτικούς φορολογικούς ελέγχους για...


 εκκρεμείς υποθέσεις 1.747 φυσικών προσώπων που αφορούν σε μη δηλωθέντα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, με στόχο να «χτυπήσει» τη φοροδιαφυγή!


Αναλυτικότερα, ζητήθηκε από τους προϊσταμένους των Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων , η διενέργειαοριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων χρήσεων στα 1.747 φυσικά πρόσωπα τα οποία επιλέχθηκαν από την Ομάδα του Έργου «Πρόγραμμα υλοποίησης κατά της φοροδιαφυγής 2010-2011» με χρήση της εφαρμογής στόχευσης του συστήματος Elenxis και τα οποία δεν δήλωσαν ως όφειλαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.

Τι είναι το Elenxis;;;

Πρόκειται για νέο «αξιόπιστο» εργαλείο το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών» («Elenxis») μέσω του οποίου θα διενεργούνται οι φορολογικοί έλεγχοι εξοπλίζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό το κράτος εισάγει ενιαία τεχνολογική υποδομή για τη διενέργεια ελέγχων, διαθέσιμη σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας (και ειδικότερα τις εφορίες, τα τελωνεία, την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων – ΥΠΕΕ, καθώς και την Οικονομική Επιθεώρηση).Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει 5.100 υπολογιστές και συγκεκριμένα με 3.300 προσωπικούς Η/Υ και 1.800 φορητούς Η/Υ (laptops), διανεμημένες σε 337 ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Στόχος του συστήματος είναι να εντοπίζονται ευκολότερα όσοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους πλαστά και εικονικά τιμολόγια ή εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής... (Star- politis)

Paulitos



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35