Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις.


Στη διάρκεια της νύχτας, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψαν προβλήματα, το σύνολο των διατιθέμενων δυνάμεων τέθηκε σε συναγερμό και ζητήθηκε, επίσης, η συνδρομή σωστικών συνεργείων και από γειτονικές περιοχές καθώς και η συνδρομή ελικοπτέρου Puma για τον απεγκλωβισμό πολιτών που είχαν παγιδευτεί από τα νερά. Ταυτόχρονα, υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών που κινδύνευαν από τις πλημμύρες.

Δεκάδες είναι τα περιστατικά απεγκλωβισμών εντός και εκτός Πύργου. Ανδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν στις Καρούτες και στο Λαμπέτι δύο οικογένειες που είχαν εγκλωβιστεί. Ενα μωρο κινδύνεψε στη Σαλμώνη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ενιππέας, ενώ εγκλωβισμένες είναι οι μοναχές στη Μονή Κρεμαστής, όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.

Μεγάλο βάρος δίνεται στο Νοσοκομείο Πύργου όπου από τα νερά της βροχής έχει πλημμυρίσει ο υπόγειος χώρος με κίνδυνο να υποστούν ζημιές μηχανήματα του Νοσοκομείου, η γεννήτρια παροχής ρεύματος κ.α.

Αχ πατρίδα μου καημένη… που όλοι σε πρόδωσαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν για την τύχη σου!

Πηγή: ilialive.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35