"Παίζουν" με την πιθανότητα χρεοκοπίας


Τις εξελίξεις της "επόμενης μέρας" αν ναυαγήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προσπαθούν να προβλέψουν και να προαποτιμήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι προσήλθαν στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό αποφασισμένοι να αντιταχθούν σθεναρά στις απαιτήσεις των πιστωτών.



Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων τους, οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης είναι διατεθειμένοι να να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, διακινδυνεύοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο και τον κ. Παπαδήμο σε παραίτηση.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν θα τη θεωρούσε καταστροφική ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όπως φάνηκε από τις τελευταίες δηλώσεις του, όπου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να απορρίψει το συνολικό "πακέτο" διάσωσης, με γνώμονα "το συμφέρον της πατρίδας"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης παροτρύνεται από το ελληνικό εφοπλιστικό λόμπυ του Λονδίνου να ακολουθήσει σκληρή "πατριωτική γραμμή", απορρίπτοντας τα προτεινόμενα από την τρόικα μέτρα.

Αυτό βέβαια θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα την Ελλάδα σε χρεοκοπία, ή εν πάση περιπτώσει εκτός ευρωζώνης και στη δραχμή - κάτι το οποίο καθόλου δεν απεύχονται οι εφοπλιστές, που έχουν όλα τα κεφάλαιο τους στο εξωτερικό.


Πηγή: sofokleousin.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35