Νέες κυκλοφορίες από Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη



«7 ΑΣΤΡΑ - ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ»


ΗΛΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΑΚΗΣ

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 160

ISBN 978-960-14-3450-6

Τιμή:  € 10,00 (με ΦΠΑ)

Τα μάτια μας αντιλαμβάνονται την ομορφιά του κόσμου όταν τα ελευθερώνουμε από τα θέλω μας. Σαν στρατός η ψυχή μου αντιμάχεται τα θέλω του σώματος και του πνεύματός μου, μέχρι να γίνει αυτή κυρίαρχος και των δύο. Να τα καθοδηγήσω στην υπέρτατη μάχη του πεπρωμένου μου, σαν ιππότης που κρατά την ασπίδα και το σπαθί του. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν μια ζωή να επιτύχουν στον οικονομικό τομέα ή να δοξαστούν, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνουν, κι αν τα καταφέρουν στο ένα δεν τα καταφέρνουν στο άλλο. Κι αν τυχαία έχουν το ένα από τα δύο, κυνηγούν το άλλο, δίχως ωστόσο να έχουν τη γνώση του πρώτου.

Κι έτσι χάνεται η ζωή τους, επειδή απέτυχαν να καταλάβουν την αλήθεια.

Τι περίεργο πράγμα η πραγματική ευτυχία!

Εμείς δημιουργούμε τα όνειρά μας Για μια καλύτερη ζωή Για έναν καλύτερο κόσμο.




«ΚΑΣΕΤΙΝΑ»

ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα

ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΥΝΟΥΝΗ

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 656

ISBN 978-960-14-3452-0

Τιμή:  € 16,90 (με ΦΠΑ)

Έξι σύγχρονα εγκλήματα, αναπαραστάσεις πειραμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ψυχίατρος και ένας πρώην ναζί ενενήντα έξι χρόνων, σε φυλακή της Αριζόνα, που δημιουργούν μια ξεχωριστή σχέση.

Ένα ζευγάρι του σήμερα που αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα διαστροφικό παιχνίδι.  Ένας Εβραίος επιστήμονας που διατηρεί τη θέση του στα πανεπιστημιακά εργαστήρια του ναζιστικού Βερολίνου με την ανοχή των Αρχών, αφού οι έρευνές του εξυπηρετούν τον στόχο τους. Έρευνες που ξεκινούν από το ψυχιατρικό άσυλο Ζόνεσταϊν στην Πίρνα, συνεχίζονται στα Ινστιτούτα Κάιζερ Βίλχελμ στο Ντάλεμ, στο Ινστιτούτο Έρευνας Εγκεφάλου στο Μπουχ και ολοκληρώνονται με ανθρώπινα πειραματόζωα σε μια βίλα της Δρέσδης. Μια  ανάσα πριν από το τέλος του πολέμου, στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου οι Ες-Ες αξιωματικοί καταστρέφουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν, αφού φροντίζουν πρώτα να τα καταγράψουν στο ασυνήθιστο μυαλό ενός δεκαεφτάχρονου κοριτσιού. Μια φόρμουλα κλεισμένη σε μια κασετίνα εβδομήντα χρόνων που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Και ο συγκλονιστικός μονόλογος της Χελένα.

­Αντέχεις να ενώσεις τα κομμάτια;

Έρχεται το φθινόπωρο και πολλές κοπέλες γύρω μου γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο το Ρος Ασανά. Σκέφτονται, μετανοούν, λένε προσευχές. Μου είναι αδιάφορο αν για τους Εβραίους ξεκινά καινούριος χρόνος, το ίδιο θα ένιωθα αν σήμερα ήταν η μέρα που, ως Γερμανίδα, θα γιόρταζα την Πρωτοχρονιά. Όμως οι προσευχές τους το βράδυ με ηρεμούν. Περνούν οι δέκα μέρες και φτάνει το Γιομ Κιπούρ, η μέρα εξιλέωσης, η νύχτα που το Μπάρακ θα γεμίσει από μελωδίες που ενεργοποιούν μέσα μου ένα «κάτι» που δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι όμως τόσο δυνατό, που σκεπάζει κάθε προηγούμενο συλλογισμό μου.

Είναι η νύχτα που γεννιέται αυτό το «κάτι» μου. Δε θα προλάβω να το στολίσω με υποσχέσεις και με αχνές ελπίδες, γιατί αρχίζει μέρα με τη μέρα να μας βρίσκει το κρύο. Και όλα γύρω μου παγώνουν. Και όλα μέσα μου παγώνουν. Κρυώνω πολύ. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ. Αν έπειτα από όλα αυτά που πέρασα και περνώ στο στρατόπεδο του Μπίρκεναου πρέπει να το περιγράψω με μια λέξη, αυτή θα διαλέξω: κρύο!



«Ο ΙΣΤΟΣ»

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 416

ISBN 978-960-14-3445-2

Τιμή:  € 15,90 (με ΦΠΑ)

Δυο παλιές βίλες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία. Η μία στο Χαλάνδρι και η άλλη στην παλιά πόλη της Ρόδου. Οι ιδιοκτήτες τους παλεύουν να πετύχουν σε μια εποχή που ο τουρισμός υπόσχεται πολλά. Άθελά τους όμως μπλέκονται στα σχέδια λαθρεμπόρων πολύτιμων λίθων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Δύο παράλληλες ιστορίες ενώνονται σε έναν κρίκο. Η μία στη μεσαιωνική Ρόδο, τη Μάλτα και την Ιταλία, ενώ η άλλη, η σύγχρονη, στην Αθήνα, τη Ρόδο και τη Γενεύη. Βιώνουμε τους πόθους και την αγάπη της Αναστασίας, που ακολούθησε τον Ιππότη της στην οδύσσειά του μέχρι τη Μάλτα, όταν οι Τούρκοι πολιόρκησαν και κατέλαβαν τη Ρόδο. Το χθες είναι μαγευτικό και μας παρασύρει ονειρικά. Το σήμερα όμως ανεβάζει την αδρεναλίνη και μας αγγίζει έντονα. Γιατί έτσι είναι πάντα στην Ελλάδα, ή όλα μαζί ή τίποτα…Η νύχτα γύρω από την Έτη και τον Αντρέα στην αυλή της «Βίλα Μαλτέζα» ήταν βελούδινη. Το καλοκαίρι πλανεύει και οδηγεί στον έρωτα και τις πιο κλειστές καρδιές. Είχε περάσει πολύς καιρός που ένας άντρας την κοίταζε κάπως... Και της μιλούσε έτσι...

– Έλα να σου δείξω την πανσιόν «Βίλα Αντιγόνη», είπε η Άντη στον Χρήστο. Σε μια εσοχή της σκάλας, η Άντη έσπρωξε τον τοίχο και με αυτόν τον τρόπο άνοιξε ένα κρυφό πέρασμα. Εμβρόντητη είδε δύο άντρες να έχουν επάνω στο τραπέζι απλωμένα διαμάντια, σμαράγδια και ρουμπίνια. Η Αναστασία άρχισε να χορεύει κάτω από τη βροχή. Ελευθέρωνε και ξόρκιζε όλους τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις αγωνίες που πέρασε. Τώρα διεκδικούσε το δικαίωμα στη ζωή. Ο Ντε Ρεβέλ άπλωσε το μπράτσο του και εκείνη το έπιασε για να ανέβει πάνω στο άλογο μαζί του. Τώρα ξεκινούσαν από την αρχή. Είχαν πια πατρίδα.



«Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ»

Jostein Gaarder

από τον συγγραφέα του παγκόσμιου best seller Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ JOSTEIN GAARDER. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤO ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 160

ISBN 978-960-14-3443-8

Τιμή:  € 12,90 (με ΦΠΑ)

Στο Πανεπιστήμιο ο Άλμπερτ γνωρίζει και ερωτεύεται την Έιριν. Τριάντα επτά χρόνια αργότερα, όταν η Έιριν βρίσκεται στη Μελβούρνη και ο Άλμπερτ είναι μόνος, μαθαίνει ένα μεγάλο μυστικό από τη Μαριάννε, τη γιατρό του. Μπορεί να συνεχίσει να ζει με αυτό που ξέρει τώρα; Ταξιδεύει στο παραμυθένιο σπίτι, το καταφύγιο του ίδιου και της Έιριν για πολλά χρόνια, και δίνει στον εαυτό του προθεσμία είκοσι τεσσάρων ωρών για να γράψει την ιστορία της κοινής τους πορείας. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει και να ομολογήσει, επειδή πρόκειται να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του.

Mετάφραση από τα νορβηγικά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΜΟΥΕΛΣΕΝ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δε σκέφτομαι καθαρά, μέσα μου βράζω, είμαι τρομαγμένος, αναστατωμένος, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να κατανοήσω και να αποφασίσω· πρέπει να λάβω μια απόφαση, μια σημαντική απόφαση, γι’ αυτό πρέπει να γράψω. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να εστιάσω σωστά. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι οι σκέψεις μου έχουν συνοχή πριν πάρουν τον δρόμο τους

για το χαρτί. Νομίζω ότι διακρίνω έναν κόκκινο μίτο μέσα σε αυτό το χάος,

αλλά δεν ξέρω πού θα με οδηγήσει. Κι έχω την αίσθηση ότι δε γράφω μόνο για εμένα, και ίσως ούτε μόνο για τους πιο κοντινούς μου. Ίσως να εκφράζω σκέψεις

όλων των ανθρώπων.



«ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΡΙΒΕΡΤΟΝ»

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑΜΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

KATE MORTON

Μετάφραση από τα αγγλικά: ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΕΛ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 608

ISBN 978-960-14-3446-9

Τιμή:  € 16,30 (με ΦΠΑ)

Καλοκαίρι 1924 Την ώρα που η αφρόκρεμα της υψηλής κοινωνίας απολαμβάνει έναν φαντασμαγορικό χορό σ’ ένα επιβλητικό αρχοντικό της αγγλικής επαρχίας, ένας νεαρός ποιητής βάζει τέλος στη ζωή του στην όχθη της λίμνης που βρίσκεται στα όρια της ιδιοκτησίας. Μοναδικές αυτόπτες μάρτυρες οι αδελφές Χάνα και Έμελιν Χάρτφορντ, που δε θα ξαναμιλήσουν ποτέ η μία στην άλλη.

Χειμώνας 1999

Η Γκρέις Μπράντλι, ενενήντα οχτώ ετών, κάποτε καμαριέρα στο Ρίβερτον, δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής σκηνοθέτιδας που γυρίζει ταινία σχετικά με τον αυτόχειρα ποιητή. Τα φαντάσματα ξυπνούν, παλιές αναμνήσεις αρχίζουν να ξεμυτίζουν από τις χαραμάδες στο φως. Ένα συγκλονιστικό μυστικό απειλεί να αναδυθεί, ένα μυστικό που το έχει αποσιωπήσει ο χρόνος, αλλά η Γκρέις το κουβαλάει μέσα της μια ζωή.



«Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ»

MARINA DI GUARDO

Μετάφραση από τα ιταλικά: ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΑΚΗ

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 320

ISBN 978-960-14-3447-6

Τιμή:  € 14,90 (με ΦΠΑ)

Ο Τζόρτζιο Σαβέρι δεν είναι ούτε σαράντα, όμως αρκετά προβλήματα τον αναγκάζουν να αποσυρθεί στην οικογενειακή έπαυλη. Η μοναδική του επαφή με τον έξω κόσμοείναι η Ανιέζε, η υπηρέτρια που τον μεγάλωσε.

Η μητέρα του, μια ψυχρή γυναίκα, σκοτώθηκε πριν από πολλά χρόνια σε αυτοκινητικό δυστύχημα και ο δεσποτικός πατέρας του μέχρι τη μέρα της αυτοκτονίας του δεν έχανε ευκαιρία να τον μειώνει δημοσίως. Όλα αλλάζουν όταν ο Τζόρτζιο παρασύρεται σε μια αμφιλεγόμενη και έντονα ερωτική σχέση με τη γοητευτική Τζούλια, που έχει το χάρισμα να τον καταλαβαίνει όσο κανείς άλλος, αλλά αποκαλύπτει λίγα για τον εαυτό της. Όταν η Ανιέζε εξαφανίζεται, ο Τζόρτζιο ξεκινά τις έρευνες. Σύντομα ο κλοιός γύρω από τα ψέματα της Τζούλια σφίγγει. Όμως δεν κρύβει μόνο εκείνη μυστικά...

Ένα συναρπαστικό θρίλερ, μια βουτιά στις πιο σκοτεινές πτυχές που ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του.



«BEFORE- ΠΡΙΝ»

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ONLINE

ANNA TODD

Μετάφραση από τα αγγλικά: ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΑΚΗ

Σειρά: ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 384

ISBN 978-960-14-3441-4

Τιμή:  € 15,90 (με ΦΠΑ)

ΠΡΙΝ συναντήσει την Τέσα, ο Χάρντιν ήταν μια μαινόμενη θύελλα.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ των πρώτων λεπτών της γνωριμίας τους, συνειδητοποίησε την ανάγκη του να την κρατήσει μόνο δική του – ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου.

ΜΕΤΑ το σμίξιμό τους, ο κόσμος δε θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

Η δραματική ερωτική σχέση του Χάρντιν και της Τέσα έγινε ένας στρόβιλος που παρέσυρε όσους βρίσκονταν γύρω τους. Για πρώτη φορά, ο λόγος δίνεται σε όλα αυτά τα πρόσωπα που εμφανίζονται πριν, στη διάρκεια και μετά τα γεγονότα  των μυθιστορημάτων της σειράς After / Μετά. Παράλληλα, ο Χάρντιν περιγράφει τις πρώτες συναντήσεις του με την Τέσα, αλλάζοντας τη γνώμη σας για όσα νομίζατε πως ξέρατε γι’ αυτό το σκοτεινό αγόρι και τον άγγελο που τον αγαπούσε.

Το fanfiction After / Μετά της Anna Todd έχει καταγράψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο αναγνώσεις διαδικτυακά, προσελκύοντας αναγνώστες από ολόκληρο τον πλανήτη. Γνωρίστε τώρα κι εσείς το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο του Ίντερνετ!

Είχε χάσει τον δρόμο του, πορευόταν στη ζωή με ελάχιστες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Είχε διαμορφώσει τη ζωή του με μια μηχανική επανάληψη των ίδιων ενεργειών, των ίδιων αντιδράσεων, των ίδιων συνεπειών. Οι γυναίκες μπερδεύονταν μεταξύ τους, τα ονόματά τους γίνονταν μια ατελείωτη επανάληψη από Άγνωστες Χ. Έτσι ήταν τα πράγματα, μέχρι που τη γνώρισε, μέχρι που ο αέρας πήρε τα μαλλιά της και μαστίγωσε το πρόσωπό της. Μέχρι που το γκρίζο των ματιών της στοίχειωσε τον ύπνο του και το ροζ των χειλιών της τον τρέλανε. Την ερωτευόταν δυνατά. Στην αρχή ήταν τόσο γρήγορο που δεν ήταν σίγουρος αν στ’ αλήθεια το ένιωθε ή το φανταζόταν. Αλλά το ένιωθε... το ένιωθε να τον σκίζει σαν βρυχηθμός λιονταριού. Άρχισε να εξαρτάται από εκείνη για κάθε ανάσα του, για κάθε σκέψη του.



«ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ-  FIVE FEET APART»

RACHAEL LIPPINCOTT σε συνεργασία με τους Mikki Daughtry και Tobias Iaconis

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΠΟΤΕ;

Μετάφραση από τα αγγλικά: ΚΡΙΣΤΥ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ

Σειρά: ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 280

ISBN 978-960-14-3453-7

Τιμή:  € 13,90 (με ΦΠΑ)

Η Στέλλα περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο νοσοκομείο λόγω των αδύναμων πνευμόνων της. Πρέπει να μένει σε απόσταση ασφαλείας από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε μπορεί να της μεταδώσει κάποια λοίμωξη. Δύο μέτρα μακριά, χωρίς εξαιρέσεις. Ο Γουίλ θέλει να βγει από το νοσοκομείο. Δεν ενδιαφέρεται για τη θεραπεία του ή για τη δοκιμή ενός νέου φαρμάκου. Σύντομα θα γίνει δεκαοκτώ και ελπίζει να καταφέρει να δει τον κόσμο και όχι μόνο τα νοσοκομεία του. Είναι αυτός από τον οποίο πρέπει η Στέλλα να προστατευτεί. Αν την πλησιάσει, μπορεί ένας από τους δύο να πεθάνει. Ο μόνος τρόπος να μείνουν ζωντανοί είναι να έχουν μεταξύ τους δύο μέτρα απόσταση. Αυτό δεν είναι ασφάλεια αλλά τιμωρία. Όμως για πόσο καιρό θα πρέπει να ζει κάποιος φοβούμενος όλα τα εάν... Η ψυχή δε γνωρίζει χρόνο.

Όσοι αγάπησαν το Λάθος Αστέρι θα λατρέψουν το Ένα Βήμα πιο Κοντά.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35