Ένα «Τσάι Mate» την ημέρα, την όρεξη την κάνει πέρα!!!

Ένα «Τσάι Mate» την ημέρα, την όρεξη την κάνει πέρα!!!

Μιας και είμαστε στην καρδιά του Μουντιάλ, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσουμε και ένα τσάι, διαφορετικό! Το «Τσάι Mate» λοιπόν, είναι κατά πως λένε το εθνικό ποτό της Ουρουγουάης και της Αργεντινής, αλλά το πίνουν ευχάριστα και σε άλλες περιοχές, όπως την Παραγουάη, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τη Βολιβία.

Και λέμε εθνικό, γιατί σύμφωνα με την τοπική τους παραδοσιακή ιατρική, το Mate είναι άξιος αντικαταστάτης του καφέ, λόγο της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη, τη λεγόμενη ματεΐνη.

Επίσης είναι γνωστό ως τσάι διαίτης, επειδή κόβει την όρεξη. Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία, βοηθά την πέψη, ενισχύει την φυσική αντοχή, συγκέντρωση, διαύγεια και πνευματική απόδοση.

Παρενέργειες: Δεν ενδείκνυται η χρήση του σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη γαλουχία. Σε άτομα που καταναλώνουν πολλά αλκοολούχα ποτά ή καπνό, όπως και σε διαβητικούς. Να θυμάστε όπως σας προ είπαμε, περιέχει καφεΐνη και μπορεί να προκαλέσει αϋπνία.

Το νου σας

Τα όσα διαβάζουμε, είναι από πληροφορίες που συλλέξαμε μέσα από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Γι’ αυτό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35