Αίγινα: Το νησί των φιστικιών και τους γαλάζιους θόλους των εκκλησιών της

Αίγινα: Το νησί των φιστικιών και τους γαλάζιους θόλους των εκκλησιών της

Η Αίγινα είναι ένα πανέμορφο και πολυσύχναστο νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου, που απέχει μόλις 17,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Η Αίγινα, γνωστή και ως “νησί των φιστικιών”, είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του Αργοσαρωνικού μετά τη Σαλαμίνα. Η Αίγινα είναι ιδιαίτερα γραφική, με ειδυλλιακά τοπία και πολλά αξιοθέατα.

Η πόλη της Αίγινας διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα, με τους γαλάζιους θόλους των εκκλησιών της, τις κίτρινες ή ρόδινες προσόψεις των σπιτιών της, και τα στενά σοκάκια περιτριγυρισμένα από χαριτωμένα μικρομάγαζα.

Για λίγο καιρό ήταν η πρωτεύουσα της τότε απελευθερωμένης Ελλάδας, το 1828. Στην Αίγινα κόπηκε επίσης το πρώτο νόμισμα, το 700 π.Χ., η Χελώνη.

Το νησί της Αίγινας είναι γεμάτο από αξιοθέατα. Ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στην πόλη της Αίγινας, απολαμβάνοντας μία βόλτα με τα μόνιππα αμαξάκια.

Αξιοθέατα Αίγινα & Γύρω Περιοχή

Επισκεφθείτε τον μαγευτικό ναό της Αφαίας Αθηνάς, κτίσμα δωρικής αρχιτεκτονικής του 5 ου π.Χ. αιώνα, το Μουσείο Καπράλου όπου εκθέτονται έργα του αείμνηστου γλύπτη και ζωγράφου Χρήστου Καπράλου, και τον Πύργο του Μαρκέλλου, που κτίστηκε το 1802 και μοιάζει με βενετσιάνικο κτίσμα, και όπου στεγάζεται σήμερα το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αίγινας.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της “Κολώνας”, όπου βρίσκεται απομεινάρι του ναού του Απόλλωνα. Στο χώρο αυτό βρίσκεται σήμερα και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας. Το Ιστορικό Μουσείο της Αίγινας φιλοξενεί πολλά ιστορικά και λαογραφικά εκθέματα.

Στο βουνό Όρος, υπάρχουν λείψανα προϊστορικού οικισμού και τα ερείπια του ναού του Ελλάνιου Δία. Δίπλα στο όρος Ελλάνιο ή Πανελλήνιο, βρίσκεται το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Πουλιών & Ζώων υπό εξαφάνιση. Η εθελοντική εργασία στο κέντρο θα σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες.

Δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Αίγινας, βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, μία μικρή μονόκλιτη βασιλική του 13 ου αιώνα, με καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες. Μην παραλείψετε να προσκυνήσετε στο επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35