Μέθανα: Ηφαιστειακά τοπία και ιαματικές πηγές, δημιουργούν ένα όμορφο κολάζ «γαλήνης»

Μέθανα: Ηφαιστειακά τοπία και ιαματικές πηγές, δημιουργούν ένα όμορφο κολάζ «γαλήνης»

Ανατολικά της Πελοποννήσου και νοτιοδυτικά του Πειραιά βρίσκεται η μικρή γραφική Χερσόνησος των Μεθάνων, που ανήκει στο σύμπλεγμα των πανέμορφων νησιών του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Η γραφική χερσόνησος των Μεθάνων, συνώνυμη της άγριας ομορφιάς, που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου πριν από 23 αιώνες, πολιορκεί τον επισκέπτη.

Οι φυσικές ομορφιές, τα ηφαιστειακά τοπία, οι υπέροχες παραλίες, οι φημισμένες από την αρχαιότητα ιαματικές πηγές, τα πολυάριθμα αξιοθέατα, η πλούσια ιστορία του τόπου και η μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα καθιστούν τα Μέθανα έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών.

Τα Μέθανα είναι από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της Ελλάδας. Οι θερμές ιαματικές πηγές τους, που βρίσκονται κατά μήκος της νοτιοανατολικής παραλίας της χερσονήσου, είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης. Στα ιαματικά λουτρά της περιοχής συρρέουν πλήθος επισκεπτών για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, αλλά και για την αναζωογόνηση του οργανισμού.

Στα Μέθανα μπορείτε επίσης να απολαύσετε μία ξεχωριστή φυσική θαλασσοθεραπεία, καθώς τα νερά των ιαματικών πηγών καταλήγουν στη θάλασσα, και η ανάμειξή τους με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του οργανισμού και την ομορφιά του δέρματος.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35