Ύδρα: Το κοσμοπολίτικο νησί των αρχοντικών

Ύδρα: Το κοσμοπολίτικο νησί των αρχοντικών

Η Ύδρα, το διασημότερο νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις νοτιοανατολικές ακτές της Αργολίδας και απέχει 35 ναυτικά μίλια από το λιμανάκι της Ζέας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό νησί, με μεγάλη ναυτική παράδοση, γνωστό από τον αγώνα κατά των Τούρκων, στην Επανάσταση του 1821. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά της Μεσογείου, με έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Η Ύδρα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος, χαρακτηρίζεται από χαμηλή βλάστηση, ενώ σε πολύ λίγα σημεία της, κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, συναντάμε μικρά δάση από πεύκα. Ωστόσο, η άγρια ομορφιά που της προσδίδουν οι βραχώδεις ορεινοί όγκοι, την καθιστούν γοητευτική στα μάτια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Η Ύδρα, ρομαντική και αναλλοίωτη στο χρόνο είναι ιδανικός προορισμός διακοπών για χιλιάδες παραθεριστές που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Το γεγονός ότι στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια, τα συμπαθητικά γαϊδουράκια ή τα θαλάσσια ταξί προσδίδει μία γοητευτική αίσθηση ηρεμίας.

Οι ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, τα πέτρινα αρχοντικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, τα πανέμορφα μοναστήρια και οι γραφικές εκκλησίες, σε συνδυασμό με τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού μαγεύουν και ταξιδεύουν τον επισκέπτη.

Η μοναδική πόλη του νησιού είναι η Ύδρα η οποία και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα. Με πλούσια ναυτική ιστορία, αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο τουριστικό κέντρο. Εδώ θα βρείτε πλήθος από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κλαμπ. Στο μικρό γραφικό λιμανάκι της δένουν μικρά και μεγάλα σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35