Σπέτσες: Το κοσμοπολίτικο νησί της Μπουμπουλίνας, ένα αρχοντικό

Σπέτσες: Το κοσμοπολίτικο νησί της Μπουμπουλίνας, ένα αρχοντικό

Οι Σπέτσες βρίσκονται κοντά στις νότιες ακτές της Αργολίδας και είναι το νοτιότερο και δυτικότερο νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Αποτελούν ιδανικό προορισμό τόσο για ολιγοήμερες εξορμήσεις, όσο και για πολυήμερες διακοπές, όλο το χρόνο.

Χάρη στην ξεχωριστή φυσική ομορφιά τους, τα αναρίθμητα αξιοθέατα, την αξιόλογη πολιτιστική παράδοση και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, ελκύουν πλήθος Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Η συνεισφορά του νησιού στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καθοριστική. Εδώ γεννήθηκε και η μεγάλη ηρωίδα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Οι Σπέτσες, με πλήθος από αρχοντικά ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, δίκαια χαρακτηρίζονται ως το πιο αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Κατάφυτο, με βαθύσκιωτα πευκοδάση, παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πλακόστρωτα καλντερίμια, γραφικές εκκλησίες αλλά και έντονη τουριστική κίνηση, το γραφικό νησί των Σπετσών θα σας ταξιδέψει και θα σας μαγέψει.

Στο νησί μπορείτε να μετακινηθείτε μόνο με ιππήλατα αμαξάκια και μοτοποδήλατα, καθώς η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται.

Αξιοθέατα Σπέτσες & Γύρω Περιοχή

Το νησί συγκεντρώνει πολλά αξιοθέατα. Στην πλατεία Πευκάκια υπάρχει το σπίτι-μουσείο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας με το θαυμάσιο σκαλιστό ταβάνι στη μεγάλη σάλα. Κοντά υπάρχει η νεοκλασική κατοικία του ευεργέτη των Σπετσών, Σωτήριου Ανάργυρου, κτίσμα του 18 ου αιώνα. Στην είσοδο του σπιτιού δεσπόζουν δύο αιγυπτιακές σφίγγες. Στην πλατεία Ποσειδωνίου, στέκει το επιβλητικό άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Στο εσωτερικό της χώρας βρίσκεται το Δημαρχείο, κτίσμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με έναν όμορφο κήπο να το στολίζει. Στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη, του πρώτου κυβερνήτη των Σπετσών, φιλοξενείται η ένδοξη πολιτιστική ιστορία του νησιού.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου με το εκπληκτικά φιλοτεχνημένο καμπαναριό και το μνημείο πεσόντων στον προαύλιο χώρο του.

Επισκεφθείτε επίσης τη Μονή των Αγίων Πάντων και το Ναό της Αγίας Τριάδας, που χαρίζουν υπέροχη θέα, καθώς είναι χτισμένα σε ψηλό σημείο της πόλης.

Εκτός από την ομώνυμη κωμόπολη, στο νησί υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα. Στις νοτιοδυτικές ακτές βρίσκεται η σπηλιά Μπεκίρη, που αποτελούσε κύριο καταφύγιο των αγωνιστών του 1821. Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στα δυτικά, έχουν ανακαλυφθεί κατάλοιπα σημαντικού προϊστορικού οικισμού της πρωτοελλαδικής περιόδου καθώς και αντικείμενα της υστεροελλαδικής περιόδου.

Οι Σπέτσες έχουν επίσης να επιδείξουν μία μεγάλη ποικιλία από γραφικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Στις νότιες ακτές του νησιού ξεχωρίζουν οι πολυσύχναστες παραλίες των Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Παρασκευής και της Ξυλοκέριζας.

Θαυμάσιες είναι επίσης οι ήσυχες παραλίες Βρέλλου, Ζωγεριάς και Λιγονερίου στη βόρεια πλευρά του νησιού. Μπορείτε ακόμη να κολυμπήσετε στις εκπληκτικές παραλίες της Κουνουπίτσας και του Αγίου Νικολάου κοντά στην κωμόπολη των Σπετσών.

Αφού βρεθείτε στο νησί αξίζει να δοκιμάσετε την εκλεκτή κουζίνα, τα περίφημα αμυγδαλωτά και την υπέροχη σπεσιαλιτέ «ψάρια αλά σπετσιώτα». Για τη διασκέδασή σας υπάρχουν πολλά μπαράκια, ταβέρνες, εστιατόρια και κλαμπ.

Το αισθησιακό νησί των Σπετσών σας περιμένει για να σας χαρίσει στιγμές χαλάρωσης, και να σας ταξιδέψει στην ευχάριστη αίγλη του.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35