«ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Το επέκεινα» σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά στο Από Μηχανής Θέατρο. Η άποψή μας…

«ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Το επέκεινα» σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά στο Από Μηχανής Θέατρο. Η άποψή μας…

Στο «Από Μηχανής Θέατρο», γελάσαμε, προβληματιστήκαμε, απολαύσαμε όμορφες ερμηνείες και στο τέλος χειροκροτήσαμε τους συντελεστές της παράστασης «ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Το επέκεινα», που σκηνοθέτησε ο Στέλιος Καλαθάς και έγραψε ο Μιχάλης Σπέγγος.

Ένα έργο που «εξελίσσεται» μέσα σε τρείς πράξεις, μας μεταφέρει σ’ ένα ξεχασμένο ορεινό χωριό με λίγους κατοίκους, που με αφορμή έναν κρυμμένο θησαυρό και τον πόθο των ανδρών για μια γυναίκα, η ζωή και ο θάνατος παίζουν το δικό τους παιχνίδι, πάνω στη «σκακιέρα» της καθημερινότητας!

Τίποτα δεν είναι προβλέψιμο και τίποτα δεν μαρτυρά το τι θ’ ακολουθήσει, καθώς τα αδιέξοδα είναι πολλά, με τον φόβο, τον πανικό, αλλά και την ερωτική έλξη να προκαλούν ένταση και εκρήξεις, στη ροή του έργου.

Τόσο το κείμενο του Μιχάλης Σπέγγου, που από την αρχή μέχρι το τέλος μας τροφοδοτεί με στοχασμούς και πνευματικές ανησυχίες, όσο και η σκηνοθετική μαεστρία του Στέλιου Καλαθά, που μας μεταφέρει σε κάτι ατμοσφαιρικό και εντυπωσιακό μέσα από τα «σύννεφα» μιας διαφορετικής σκέψης και έκφρασης, συνθέτουν μια παράσταση άξια θαυμασμού, με τους πρωταγωνιστές με τη σειρά τους να μας καθηλώνουν με την άριστη ερμηνεία τους.

Ήταν στιγμές που κατά τη διάρκεια της παράστασης με δυσκολία συγκρατούσαμε τους εαυτούς μας να μη χειροκροτήσουμε, ήταν στιγμές που το γέλιο έβγαινε αυθόρμητο, αλλά πιο πολύ… αυτό που θα μας μείνει ως «κάτι το διαφορετικό», ήταν αυτή η μεταφορά ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, στη λύτρωση, την μετάνοια και την ελπίδα.

Περάστε κι εσείς ένα βράδυ Πέμπτης ή και  Παρασκευής από το «ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Το επέκεινα», στο «Από Μηχανής Θέατρο»… και αφήστε τους θαμώνες του να σας «μεταφέρουν» κάπου αλλού…

 

καφενειο αφισα χορηγος

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, πατήστε ΕΔΩ

Υπάρχει ένα εισιτήριο για εσάς, αρκεί να κάνετε την κράτηση, πατώντας ΕΔΩ

 

Παύλος Ανδριάς για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35