Γιώργος Γελαράκης: «Να χαμογελάς. Με χαμόγελο θα τα καταφέρεις όλα»

Γιώργος Γελαράκης: «Να χαμογελάς. Με χαμόγελο θα τα καταφέρεις όλα»

Γιώργος Γελαράκης

Κουβέντα στην «αυλή» με τον μουσικό & τραγουδιστή Γιώργο Γελαράκη

Ποια γεύση σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;

Σίγουρα από την παιδική μου ηλικία λείπουν όλες οι μυρωδιές και τα στοιχεία της υπέροχης αυτής δεκαετίας των ‘90ς. Η αθωότητα, η ανεμελιά, οι παρέες που βρισκόντουσαν χωρίς κινητό τηλέφωνο, οι αυλές κ.ά. Πόσο πιο ωραία ήταν όλα χωρίς τα social media…

 

Ο αγαπημένος τροβαδούρος στην οικογένεια, ποιος ήταν;

Πολλοί ήταν οι αγαπημένοι μουσικοί και τραγουδιστές που ήταν και είναι οι αγαπημένοι της οικογένειας μου. Από μικρή ηλικία βρέθηκα σε συναυλίες καλλιτεχνών όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Νταλάρας κ.ά.

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με τη μουσική;

Βασικό στοιχείο είναι η έμφυτη ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

 

Με τι θα ασχοληθείτε τη φετινή σεζόν; Έχετε κάτι έτοιμο, ετοιμάζετε κάτι;

Παρ’ όλο το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μόλις το νέο album «Ανασαίνω», κάθε εβδομάδα δουλεύω νέα τραγούδια στο στούντιο. Την περίοδο αυτή ετοιμάζω ένα νέο τραγούδι για την πανδημία, προσπαθώντας να παντρέψω τα ηχοχρώματα του μπαγλαμά και του τζουρά με εκείνα της τρομπέτας. Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες, θα αναμένω να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα και έπειτα να αρχίσουμε και πάλι τα ταξίδια.

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, ένα καλό τραγούδι;

Ένα καλό τραγούδι θα πρέπει να εμπεριέχει πάνω από όλα ειλικρίνεια και αμεσότητα. Θα πρέπει επίσης να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στις δυναμικές του στίχου και της μουσικής.

 

Πως φαντάζεστε το μέλλον της δουλειάς σας μέσα από την κάθε μορφή κρίσης που βιώνουμε;

Την περίοδο που διανύουμε, ο χώρος της τέχνης όπως και οι υπόλοιποι τομείς επηρεάζονται αναπόφευκτα από κάθε μορφή κρίσης που βιώνουμε. Από τη μεριά μας θα πρέπει να συνεχίσουμε το καθημερινό αγώνα με αξιοπρέπεια και το με το κεφάλι ψηλά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι κάνουμε.

 

Η εξουσία πιστεύετε, είναι ένα ασύνθετο γκρουπ ή μια καλοδουλεμένη ορχήστρα;

Κάθε μορφή εξουσίας συνήθως έχει βαριά ριζωμένες βάσεις και οι ενέργειές της είναι ενορχηστρωμένες.

 

Την Ελλάδα με ποιο τραγούδι θα την ταυτίζατε;

Νομίζω ότι περιγράφεται καταπληκτικά στο τραγούδι του Γ. Μαρκόπουλου «Λένγκω-λένγκω».

 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής μουσικής, ποιο είδος μουσικής θα προτείνατε στους ξένους;

Όλα τα είδη μουσικής από την παράδοσή μας είναι ιδιαιτέρως σπουδαία. Θα πρότεινα όμως σε προτεραιότητα τα ρεμπέτικα, τα οποία μπορούν να παντρευτούν με πολλά άλλα είδη μουσικής του εξωτερικού. όπως το blues, το rock κ.ά.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης;

Νομίζω ότι ο Μάνος Χατζιδάκις είναι αξεπέραστος όσον αφορά συνολικά το έργο που μας κληρονόμησε και ο Μάνος Λοΐζος είναι ο μεγαλύτερος μελωδός μας, και ο αγαπημένος μου.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Είναι ένα μαύρο βραχιολάκι που φοράω στο χέρι μου.

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Αγαπημένη ατάκα είναι το «Κάτσε ήσυχα!» διότι μπορεί να απαντήσει με χιούμορ οποιαδήποτε πιεστική ερώτηση.

 

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

«Να χαμογελάς. Με χαμόγελο θα τα καταφέρεις όλα»

 

Γιώργος Γελαράκης0

 

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια. Από το 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς και openings σε συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών (Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Ν.Πορτοκάλογλου, Λ.Παπαδόπουλος κ.ά.).

Το 2007 - 2009 συμμετέχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Θ.Ο.Π. σε Ορεστιάδα, Πάτρα, Κρήτη κ.α. Το 2011 και 2013 κατακτά το 3ο βραβείο σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr, και το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο "Ονειροποιός" από την Fm records, με δικές του συνθέσεις και στίχους. Το 2014 και 2015 πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με εμφανίσεις από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το 2ο προσωπικό του album με τίτλο "Η πόλη μια άδεια αγκαλιά" από την MLK.

Ο χειμώνας 2016-17 αποτελεί την έναρξη για πολλές διαφορετικές συνεργασίες και εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Δ.Κοργιαλά. Το Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιεί μία σημαντική εμφάνιση στο "Σταυρό του Νότου" στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν.Ζιώγαλα και παράλληλα ηχογραφείται το 3ο του album! Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί περιοδεία με πάνω από 30 εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα. Το χειμώνα του 2017-18 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη κ.ά. και συναντά τα Κίτρινα ποδήλατα, όπου μαζί ηχογραφούν το τραγούδι "Το νήμα" το Φεβρουάριο του 2018, που αποτελεί προπομπό του 3ου του album.

Το καλοκαίρι του 2018 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλία, Αθήνα και Κυκλάδες, πραγματοποιεί opening σε συναυλία του Λ.Μαχαιρίτσα στη Φλώρινα και ηχογραφεί 15 καινούρια τραγούδια Η σεζόν 2018-19 τον βρίσκει να ταξιδεύει και πάλι σε όλη την Ελλάδα με νέα project όπως το αφιέρωμα στο Μ.Λοΐζο, το Θ.Μικρούτσικο κ.ά, και μια σειρά από εμφανίσεις για 1η φορά στην Πελοπόννησο. Πραγματοποιεί παράλληλα εμφανίσεις με το Δ.Κοργιαλά αλλά και το Β.Καζούλη στη Βέροια.

Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιεί και πάλι μεγάλη περιοδεία με 30 εμφανίσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποιεί στο «Μουσικό κουτί» στο Γκάζι την παράσταση «Βέροια,Θεσσαλονίκη,Αθήνα», παρέα με τους τραγουδοποιούς Σ.Γκατζούρα και Γ.Μάρτο. Η νέα του δισκογραφική πρόταση κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2021 με τίτλο «Ανασαίνω».

Facebook page:

https://www.facebook.com/GiorgosGelarakisofficial

Youtube channel: https://www.youtube.com/gelarakisgiorgos

 

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35