Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλάει στον Παύλο Ανδριά, για το νέο της  βιβλίο «Μια Κυριακή την έχουμε»

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλάει στον Παύλο Ανδριά, για το νέο της βιβλίο «Μια Κυριακή την έχουμε»

Εμείς διαβάζουμε, γράφουμε την κριτική μας, αλλά και ρωτάμε την «δημιουργό», για να μας αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές του έργου της…

 

 

ΚΡΙΤΙΚΗ: Τι πιο όμορφο και εντυπωσιακό, όταν κάποιος φροντίζει να κάνει τη ζωή σου πιο όμορφη και πιο απλή, πιο αληθινή, μέσα από την καθημερινότητά σου και όχι μόνο!

Η συγγραφέας, έχοντας λύσεις και για το πιο «δύσκολο» πρόβλημα που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μέσα από τις ανασφάλειές μας, τον πανικό και την αναβλητικότητα, μας «παίρνει» από το χέρι και μας μαθαίνει το πόσο εύκολο είναι να αντιστρέψουμε τους ρόλους και από φοβισμένοι και υποταγείς στους νόμους και τα θέλω της Δευτέρας, να γίνουμε οι απόλυτοι κυρίαρχοι της Κυριακής.

Ένα βιβλίο καλογραμμένο, με ευθύ λόγο και άριστο ως προς την επικοινωνιακή προσέγγιση, μας επιτρέπει να εξωτερικεύσουμε τα όσα μας κρατούν «κολλημένους» στα πρέπει και τα μη, αλλά και μας ωθεί να αντιδράσουμε και να κάνουμε την Κυριακή μας, γιορτή.

Διαβάστε το και δείτε πόσο απλό είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, μέσα από μικρά πράγματα, μα και πόσο λυτρωτικό επίσης είναι ν’ αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο… δίνοντας έτσι νόημα στη κάθε στιγμή.   

 KATERINA TSEMPERLIDOY

Αλλά ας ακούσουμε την ίδια τι έχει να μας πει, γι’ αυτό το συγγραφικό της δημιούργημα… 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Έγραψα αυτό το βιβλίο γιατί θέλησα να εμπνεύσω τους αναγνώστες να είναι ευτυχισμένοι την Κυριακή. Θέλησα να δημιουργήσω ένα βιβλίο, μια βάση, μια αφετηρία, όπου οι αναγνώστες θα εμπνευστούν για να μεταμορφώσουν τις Κυριακές τους σε ημέρες με σκοπό και χαρά. Να εξερευνήσουν το βαθύτερο νόημα των Κυριακών και να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που μας δίνουν για προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία. Στην ουσία, το «Μια Κυριακή την έχουμε» γεννήθηκε μέσα από προσωπικά μου βιώματα, ιδέες, προτάσεις και μέσα από την ειλικρινή μου επιθυμία να βοηθήσω τους άλλους να αγκαλιάσουν τη μαγεία της Κυριακής.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό σας το βιβλίο, σαν «αντίδοτο» στο «ψυχοπλακωτικό» Σύνδρομο της Κυριακής;

Το σύνδρομο της Κυριακής, αυτή η θλίψη ότι τελειώνει κάτι ωραίο, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι αυτό το μελαγχολικό συναίσθημα του απογεύματος της Κυριακής, συχνά πηγάζει από μια αίσθηση χαμένων ευκαιριών, ανεκπλήρωτων ονείρων και της ρουτίνας που φαίνεται να καθορίζει τις Κυριακές μας. Στο βιβλίο μου «Μια Κυριακή την έχουμε» αφιερώνω ένα ολόκληρο κεφάλαιο, σαν παρηγοριά. Προτείνω ένα θησαυρό δραστηριοτήτων και ελπίζω να εμπνεύσω τους αναγνώστες να ακολουθήσουν το δικό τους ταξίδι τις Κυριακές.

Έχει ανάγκη ο άνθρωπος από μια ημέρα γιορτής ή μήπως η πίεση της καθημερινότητας τον εμποδίζει να ζήσει τη στιγμή, τη μοναδικότητα της Κυριακής;

Ο άνθρωπος χρειάζεται στη ζωή του χαρά και νόημα. Χρειάζεται να αδειάζει το μυαλό του από τις σκοτούρες για να μπορέσουν να αναδυθούν από μέσα του οι λύσεις στα προβλήματά του και νέες ιδέες για τη ζωή του. Το βιβλίο μου «Μια Κυριακή την έχουμε» προτείνει ένα θησαυρό δραστηριοτήτων για να αξιοποιήσουμε τις Κυριακές μας. Από το να χαλαρώσει κάποιος όλη μέρα, μέχρι να απολαύσει ένα ωραίο brunch κι από το να ξαναανακαλύψει το παιδί μέσα του παίζοντας στο πάρκο μέχρι να βγει βόλτα με αυτούς που αγαπά, ανθρώπους ή κατοικίδια.

Πόσα μηνύματα «κρύβει» μέσα στις σελίδες του αυτό το βιβλίο; Είναι τελικά η Κυριακή, αγάπη και φιλί;

Σε μια κοινωνία που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, τα συναισθήματα και οι σχέσεις ασφυκτιούν από το άγχος. Με το που ξημερώνει η Κυριακή όμως, μετά από ένα Σάββατο με τρεχάματα, εμφανίζεται η ευκαιρία να δώσει και να πάρει αγάπη ο άνθρωπος. Η Κυριακή, ως αργία, ως ημέρα-δώρο, χαρίζει την ευκαιρία να ανανεώσουμε τις σχέσεις μας, να φάει η οικογένεια και οι φίλοι μαζί, να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να ακούσουμε ενεργητικά το σύντροφό μας. Κυρίως, είναι η ευκαιρία να αγαπήσουμε ξανά τον εαυτό μας, να τον κανακέψουμε, να του κάνουμε τα χατίρια.

Πόση δύναμη είναι ικανά να προσφέρουν σε όλους μας τα κυριακάτικα σφηνάκια έμπνευσης;

Πιστεύω ότι το βιβλίο μου θα ενεργοποιήσει τους αναγνώστες για να δουν την Κυριακή με άλλα μάτια. Αν το αποφασίσουν, θα ευεργετηθούν από τα κυριακάτικα σφηνάκια έμπνευσης, γιατί όλοι ψάχνουν ιδέες για να βγουν από τη ρουτίνα. Ας κάνουμε όσα μας ευχαριστούν την Κυριακή, αλλιώς, πότε;

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους αναγνώστες, για να διαβάσουν αυτό σας το όντως ελπιδοφόρο συγγραφικό σας δημιούργημα;

Να μη φοβούνται τις Δευτέρες, γιατί μπορούν να του δώσουν να καταλάβει τις Κυριακές. Να γεμίσουν την ψυχή τους με όσα θα τους φέρουν χαρά και η εβδομάδα θα τους βρει γεμάτους όμορφες αναμνήσεις και οπλισμένος με αντισώματα ευτυχίας.

 

Κατερίνα Τσεμπερλίδου βιογραφικό

 

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη.

Είναι δημιουργός δύο ιστοσελίδων, του www.tsemperlidou.gr με θέμα του την ευτυχία και του www.vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία.

Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στο χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας, ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος.

Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει γράψει 14 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει best sellers.

Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων «ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ», προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο «Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ», δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ» καθώς και τα βιβλία «ΨΥΧΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ» και «ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ».

Ακολουθήστε τη συγγραφέα Κατερίνα Τσεμπερλίδου στο Instagram: @tsemperlido

 

Παύλος Ανδριάς, για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35