Λέσχη φίλων Ε.Σ.Ε - Ο Δρ Γεώργιος Κακαβάς και η CORNUCOPIA παρουσιάζουν τον ΥΜΝΟ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Λέσχη φίλων Ε.Σ.Ε - Ο Δρ Γεώργιος Κακαβάς και η CORNUCOPIA παρουσιάζουν τον ΥΜΝΟ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ύμνος στη γυναίκα: ...«Αν πεις για τες γυναίκες της γενιάς κι αυτές όλες η Βερενίκες κ’ η Κλεοπάτρες θαυμαστές» (Κ. Καβάφης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26 Μαΐου 2023

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας CORNUCOPIA σε συνεργασία με το Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" διοργανώνει μια δράση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τις γυναίκες τη προσπάθεια άρσης των ανισοτήτων και την ενδυνάμωση των μειονοτήτων σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Το θέμα είναι εντελώς επίκαιρο, ενάντια στη βία και στον αποκλεισμό που υφίστανται οι γυναίκες σήμερα παγκοσμίως και αποσκοπεί να «αγκαλιάσει» τις γυναίκες του κόσμου, να ενώσει τις φωνές και τις κραυγές τους, να υποστηρίξει και να προωθήσει τα δικαιώματά τους προς την εφησυχασμένη ανθρωπότητα του 21ου αιώνα.

Η δράση περιλαμβάνει ένα λογοτεχνικό αναλόγιο με κείμενα από την παγκόσμια ιστορία και λογοτεχνία, εμπνευσμένα από τον βίο και τα έργα σημαντικών γυναικείων μορφών. Ενδεικτικά θα ακουστούν αποσπάσματα για την Κλεοπάτρα, την Υπατία, την Κασσιανή, την Ιωάννα της Λωρραίνης, την Αικατερίνη τη Μεγάλη, την Μαντάμ Κιουρί, την μητέρα Τερέζα, την Γκόλντα Μεΐρ, την Ίντιρα Γκάντι, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Μαρία Κάλλας και την Μελίνα Μερκούρη, καθώς και φράσεις ή απόψεις τους. Επίσης θα ακουστούν και αποσπάσματα έργων γραμμένων από γυναίκες συγγραφείς, όπως η Σαπφώ, η Μαργκερίτ Γιουσερνάρ, η Βιρτζίνια Γουλφ, η Μάργκαρετ Άτγουντ, η Μαργκερίτ Ντυράς, ή η Μπέτι Μαχμουντί.

Το μουσικό αναλόγιο της δράσης θα συμπεριλάβει επιλεγμένα τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο που αναφέρονται στη γυναίκα ή είναι γραμμένα από γυναίκες.

Επί σκηνής, στο μουσικό και λογοτεχνικό αυτό οδοιπορικό, θα βρίσκονται οι ερμηνευτές Ελένη Φιλίνη και Βαγγέλης Δούβαλης στο τραγούδι, ο πιανίστας-ακορντεονίστας Γιώργος Σχοινάς, ο βιολιστής Βασίλης Ραψανιώτης, οι αφηγητές Νταίζη Σεμπεκοπούλου και Γιώργος Κακαβάς.

Το video wall της εκδήλωσης ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ θα προβάλλει, με πρωτότυπο τρόπο, υλικό δανεισμένο από έργα τέχνης, κινηματογραφικές ταινίες, μπαλέτο, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, γυναίκες που άφησαν το ανεξίτηλο στίγμα τους στην κοινωνία, την πολιτική και την τέχνη.

Το βίντεο είναι δημιουργία του Κωνσταντίνου Καραγιάννη και η οπτικοακουστική κάλυψη του Βασίλη Γιαννόπουλου.

Με την υποστήριξη του σχεδιαστή μόδας Βασίλειου Κωστέτσου και της εικαστικού κοσμήματος Αθηνάς Παπά.

Ώρα έναρξης: 19:30

Διάρκεια: 2 ώρες

Για την κάλυψη των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35