«Το ταξίδι της Γραμμής» των Μαρία Δασκαλάκη &  Μάνου Ταμιωλάκη… στην προθήκη της αυλής μας

«Το ταξίδι της Γραμμής» των Μαρία Δασκαλάκη & Μάνου Ταμιωλάκη… στην προθήκη της αυλής μας

Ένα μοναδικό παραμύθι, αφορμή για σπουδαίες συζητήσεις με τα παιδιά μας.

Όταν ένα ακίνητο σημείο αποφασίζει να κινηθεί, γίνεται γραμμή και ξεκινά το ταξίδι του. Οι δύο συγγραφείς εμπνέονται από την αγάπη τους για τη ζωή, από τη βαθιά πίστη ότι ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι μπορεί κανείς να ψάξει για το φως, την ελπίδα και τη χαρά, κι αυτό είναι που θέλουν να μοιραστούν μέσα από Το ταξίδι της Γραμμής.

Όταν ένα σημείο αποφασίζει να κινηθεί, τεντώνεται, γίνεται γραμμή κι έτσι ξεκινά να ταξιδεύει. Προσπαθώντας να βρει πού ανήκει και να κάνει φίλους, περνάει μέσα από χαρές αλλά και απογοητεύσεις. Κι όταν η Γραμμή μας φτάνει στο πιο δύσκολο σημείο του ταξιδιού, εκεί όπου νιώθει εντελώς μόνη, κοιτά ψηλά και αντικρίζει τον ήλιο. Και τότε κάτι αλλάζει μέσα της και γύρω της…

Το ταξίδι της Γραμμής των Μαρία Δασκαλάκη και Μάνου Ταμιωλάκη, σε εικόνες Νίκου Γιαννόπουλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

 

τγ

 

Απόκτησέ το εδώ:

https://minoas.gr/product/to-taxidi-tis-grammis/

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

 

τγσ1

Η Μαρία Δασκαλάκη γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα ποιήματά της και κάπως έτσι ξεκινά για κείνη η περιπέτεια της συγγραφής. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, στην αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση και στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία. Από το 2005 αρχίζει να δουλεύει με παιδιά και ξεκινά έτσι η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, διατηρεί δικό της Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ελεύθερης Έκφρασης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και κατοικεί. Έχει μία κόρη, τη Μελίνα.

 

τγσ2

Ο Μάνος Ταμιωλάκης ζει στο Ηράκλειο. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης κι έχει εργαστεί για πάνω από δύο δεκαετίες στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εποπτεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για άτομα υπό απεξάρτηση. Παράλληλα, ασκεί και διδάσκει τάι τσι και κουνγκ φου στο Αθλητικό Σωματείο Καλλίρροον στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μεταφραστής Ελληνικών-Γερμανικών και ως καθηγητής Γερμανικών. Αγαπάει την τέχνη σε όλες τις μορφές της, γι’ αυτό και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων, με την οργάνωση θεατρικών παραστάσεων, με την επιμέλεια βιβλίων, αλλά και ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΣΠΕΙΡΑ. Αγαπάει να διαβάζει λογοτεχνία, όμως ακόμα περισσότερο αγαπάει να γράφει. Όταν διαβάσετε Το ταξίδι της Γραμμής μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκάλεσε σε εσάς και τα παιδιά σας στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

τγεικ

Ο Νίκος Γιαννόπουλος είναι Έλληνας ζωγράφος, εικονογράφος, συγγραφέας και διασκευαστής παιδικής λογοτεχνίας. Έχει εικονογραφήσει βιβλία για τους περισσότερους Έλληνες εκδότες ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην Αραβία, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου 1986 και μεγάλωσε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας. Στα 17 του μετακόμισε στην Κοζάνη για να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος μηχανικός. Με το πέρας των σπουδών του ασχολήθηκε αποκλειστικά με την εικονογράφηση. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 60 βιβλία στα Ελληνικά στα Αραβικά και στα Αγγλικά, ενώ έχει συνεργαστεί με παγκόσμιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, όπως η UNESCO, η Βουλή των Ελλήνων, το Make-A-Wish Greece, Σύλλογος Όραμα Ελπίδας κ.α για τη δημιουργία προωθητικού υλικού και βιβλίων για τα δικαιώματα παιδιών και νέων. Έχει διακριθεί με βραβεία και υποψηφιότητες για τη δουλειά του σε διεθνείς θεσμούς όπως τα International Book Awards, Next Generation Indie Book Awards, Purple Dragonfly Awards, Living Now Book Awards κ.ά. Είναι παντρεμένος με την εικονογράφο και συγγραφέα Christine Mesnard (Κριστίν Μενάρ) και πατέρας δύο παιδιών.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35