50 διάσημοι συγγραφείς που έγραψαν το αριστούργημά τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

50 διάσημοι συγγραφείς που έγραψαν το αριστούργημά τους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

(Μέρος 1ο: 25 «εγκληματίες» συγγραφείς μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα)

Οι συγγραφείς δεν διαφέρουν από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Πέραν λοιπόν από το χάρισμα της ικανότητας της συγγραφής, έχουν κι ελαττώματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η τάση για εγκληματικότητα. Κι όταν ένας άνθρωπος εγκληματεί, όποιος κι αν είναι αυτός, τις περισσότερες φορές καταλήγει στη φυλακή.

Παραδοσιακά, οι συγγραφείς φυλακίζονται είτε για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις είτε για χρέη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν συγγραφείς που καταδικάστηκαν για κλοπές, υπεξαιρέσεις, πλαστογραφίες, ληστείες, βιασμούς, απαγωγές, ακόμη και δολοφονίες, όπως κάθε κοινός εγκληματίας.

Σε κάποιους η φυλακή ήταν αβάσταχτη και έφτασαν στο σημείο να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Σε κάποιους άλλους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και αφορμή για να γράψουν το καλύτερο τους έργο. Σε κάποιους η φυλακή κατέστρεψε την καριέρα τους. Σε κάποιους άλλους η φυλακή ανέδειξε το κρυφό ταλέντο και εκτόξευσε την καριέρα τους.

Η λίστα με αυτή την κατηγορία, με συγγραφείς δηλαδή που έγραψαν το καλύτερό τους έργο πίσω από τα κάγκελα, είναι μεγάλη.

Συγκεντρώσαμε τους πιο γνωστούς από αυτούς και τους παραθέτουμε σε 2 μέρη, με χρονολογική σειρά. Στο πρώτο μέρος θα δούμε τους πρώτους 25 που ξεκινάνε από τα πρώτα μετά Χριστό χρόνια και φτάνουν μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35