«Μοναστηράκι» της Κυριακής Πλαϊνάκη από τις Εκδόσεις Κάκτος… στην προθήκη της αυλής μας

«Μοναστηράκι» της Κυριακής Πλαϊνάκη από τις Εκδόσεις Κάκτος… στην προθήκη της αυλής μας

Τι κάνει τη διαφορά σε μία ακόμα οικογενειακή ιστορία από τις πολλές που διανθίζουν την ελληνική πραγματικότητα; Οι άνθρωποι· πάντα οι άνθρωποι είναι οι πρωταγωνιστές. Στη συγκεκριμένη ιστορία, ένα Κυκλαδονήσι, η Άνδρος, είναι ο τόπος όπου ζουν και μεγαλώνουν οι ήρωές μας. Μέσα στην ομορφιά του γαλάζιου στοιχείου, διαμορφώνονται οι χαρακτήρες τους, ήπιοι μεν, δυναμικοί δε, και ζυμώνονται οι μεταξύ τους σχέσεις σε συνθήκες, πολλές φορές, αντίξοες. Η οικογένεια και το δέσιμό της είναι αυτό που συνήθως κρατά τα μέλη της ενωμένα. Οι διαφορές, στον χαρακτήρα του καθενός, παραμερίζονται με αγάπη, όταν όλοι γνωρίζουν τα όριά τους και φροντίζουν να τα διατηρούν.

 

to monastiraki vivlio 15.2

 

Δαμάζει τα κύματα ο καπετάν Αριστείδης, ο αρχηγός της οικογένειας, και γίνεται ένας καταξιωμένος ναυτικός, που πολύ αγάπησε τη θάλασσα. Το γεγονός όμως αυτό δεν τον κάνει καταπιεστικό με τα παιδιά του που δεν επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν τη δική του πορεία. Σέβεται τις επιλογές τους και τα αφήνει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Η Άνδρος γίνεται πάλι η φιλόξενη αγκαλιά για όλους.

«Ήμασταν μια συνηθισμένη μεσοαστική οικογένεια. Τ’ αδέλφια μου κι εγώ ήμασταν διαφορετικοί χαρακτήρες, γεγονός που μας έκανε ν’ ακολουθήσουμε στη ζωή μας ανόμοιους δρόμους. Δρόμους που μας χώρισαν κατά καιρούς, όμως δεν έγιναν αφορμή, θέλω να πιστεύω, να πάψουμε ν’ αγαπιόμαστε, βρίσκοντας τρόπους να επικοινωνούμε».

Αποκτήστε το εδώ

 

712258ca 4823 4f59 8da1 071aaee1b563

Η Κυριακή Πλαϊνάκη γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία σε ιδιωτικό κέντρο σπουδών στην Αθήνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και παρακολούθησε σεμινάρια σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Είναι παντρεμένη κι έχει δυο παιδιά. Ασχολείται με τη συγγραφή από νεαρή ηλικία.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35