«Το πορτρέτο» της Κυριακής Πλαϊνάκη από τις Εκδόσεις Κάκτος… στην προθήκη της αυλής μας

«Το πορτρέτο» της Κυριακής Πλαϊνάκη από τις Εκδόσεις Κάκτος… στην προθήκη της αυλής μας

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Κυριακής Πλαϊνάκη φέρνει και πάλι στο επίκεντρο την αδελφική αγάπη. 

 

c7a9ac73 c31d 4392 9f60 e6aada2f3faf

 

Τι είναι η αδελφική αγάπη; Πόσο δυνατή είναι; Τι θα μπορούσε να βρεθεί που να είναι αρκετά δυνατό, ώστε να κατανικήσει τους δεσμούς αίματος; Ίσως μόνο το ίδιο το αίμα, που έχει την τραγική δύναμη να συντρίβει τον εαυτό του.

Για δυο αδέλφια, τη Βέτα και τον Νάσο, ο σεισμός του 1999 θα σημάνει την αρχή του τέλους.

Τα συμφέροντα είναι μόνο το πρόσχημα για τις βαθιές διαφορές που διέπουν τις σχέσεις τους. Η Βέτα βρίσκει την ευκαιρία να ανασύρει από το υποσυνείδητό της παράπονα και ελλείψεις καλά κρυμμένες και να κηρύξει έναν ατελέσφορο πόλεμο στον αδελφό της. Θέλει να απαλλαγεί επιτέλους τόσο από τον ίδιο όσο και από την ικανότητά του να την αγαπά ακόμη κι όταν του δείχνει τον χειρότερο εαυτό της.

Στα χρόνια που περνούν η σχέση των αδελφών αλλάζει ουσιαστικά. Ελάχιστα τους ενώνουν τώρα· είναι δυο ξένοι. Η Βέτα συνειδητοποιεί πως κάθε πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες. Δεν ξέρει πλέον ποιος είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος. Αντιλαμβάνεται πως τίποτα δεν μένει σταθερό. Ίσως μόνο η μορφή της, αποτυπωμένη σ’ εκείνο το πορτρέτο που κουβαλάει μια ζωή σαν τρόπαιο. Ένα θλιβερό πια τρόπαιο που δεν αντιπροσωπεύει τη σιγουριά, την ευτυχία και την αυτοπεποίθηση που είχε κάποτε.

Το παρατηρεί μέσα στα χρόνια να αλλάζει.

Δεν είναι πλέον ο ίδιος άνθρωπος. Η ψυχή της είναι, που την κοιτά κατάματα και την απορρίπτει.

Αποκτήστε το εδώ

 

712258ca 4823 4f59 8da1 071aaee1b563

 

Η Κυριακή Πλαϊνάκη γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία σε ιδιωτικό κέντρο σπουδών στην Αθήνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και παρακολούθησε σεμινάρια σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Είναι παντρεμένη κι έχει δυο παιδιά. Ασχολείται με τη συγγραφή από νεαρή ηλικία.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35