«Η Έμιλι στην χώρα των πάγων»… στο γραφείο του Παύλου

«Η Έμιλι στην χώρα των πάγων»… στο γραφείο του Παύλου

Ένα κείμενο διαφορετικό, υπερβολικά προσεγμένο ως προς την ανάπτυξή του, δύσκολο να το χαρακτηρίσεις ως μυθιστόρημα ενηλίκων ή παιδικό αφήγημα, έρχεται να μας εντυπωσιάσει ευχάριστα: από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Η «Έμιλι», ακολουθώντας τις «προσταγές» της συγγραφέως Όλγας Παπαμιχάλη, μας μεταφέρει μέσα  από ένα μυστικό ταξίδι στον κόσμο των επιθυμιών και του ασυνείδητου, αγγίζοντας τον ψυχικό μας κόσμο, έχοντας προσεγγίσει όμορφα τη σχέση παιδιού – γονιού, τα όρια του φανταστικού με το γήινο.

Έτσι, ο κόσμος του μυστηρίου γίνεται φίλος με τον κόσμο της φαντασίας, οι επιθυμίες αποκτούν φωνή και η μαγεία της σοφίας μετατρέπει κάθε «αναστολή», σε δημιουργική έκφραση.

Βέβαια, αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι το ότι οι περιγραφές είναι τόσο «ζωντανές», σε βαθμό που αν αφήσεις λίγο ελεύθερη τη φαντασία σου, δίχως να το καταλάβεις, θα μεταφερθείς «εντός» του κειμένου.

Ζήστε αυτό το ταξίδι…

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/21860-i-emili-stin-xora-ton-pagon-tis-olgas-papamixali-stin-prothiki-tis-avlis-mas  

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας   



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35