«Κατά Ιωάννη»… στο γραφείο του Παύλου

«Κατά Ιωάννη»… στο γραφείο του Παύλου

Ο Σπύρος Πετρουλάκης μέσα από αυτό του το ανατρεπτικό μυθιστόρημα, με κεντρικό ήρωα τον «Ιωάννη», μας μεταφέρει στην αγαπημένη του Κρήτη, κάνοντας και μερικά περάσματα από τη Σμύρνη, για να μας μιλήσει για όλα εκείνα που βίωσε από την ώρα που γεννήθηκε, μέχρι τη στιγμή που ώθησαν τον «σακάτη» αγιογράφο να δημιουργήσει την «μουσουλμάνα Παναγιά» και να φτάσει στην «ελευθερία» της ψυχής του!!!

Τα λόγια πραγματικά είναι δύσκολο να περιγράψουν αυτό του το δημιούργημα, καθώς ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται και αισθάνεται τα πάντα, μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί ο συγγραφές, ακολουθώντας με επιτυχία τ’ αχνάρια του αγιογράφου του.

Ο έρωτας κυριαρχεί στο βιβλίο, όπως κυρίαρχος είναι και ο πόνος, εκείνος που βιώνουν όσοι «ακολουθούν» τον Ιωάννη καθ’ όλη τη διαδρομή του… από τη σκοτεινή φυλακή μέσα στο ίδιο του το σπίτι, μέχρι το εσωτερικό της «παγωμένης» μονής που θέλησε να «ζωγραφίσει» όλα εκείνα που τον πρόσταζε η καρδιά του, για τη γυναίκα που αγάπησε… και τον γιό του.

Είναι στιγμές που δεν αντέχεις τον πόνο και δακρύζεις, είναι φορές που θα ήθελες να «εισβάλεις» μέσα στις σελίδες του βιβλίου και να «τραβήξεις» τον Ιωάννη μακρυά από την κόλαση που τον ανάγκασαν να ζήσει!

Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες μοναδικής ομορφιάς, ένα βιβλίο που οι ανατροπές και οι συγκινήσεις εναλλάσσονται, με ασύλληπτες ερμηνείες… από χαρακτήρες που δύσκολα συναντάμε σε βιβλία που παντρεύουν μύθους και  ιστορικά γεγονότα.

Ζήστε αυτή την ιστορία δίχως προκαταλήψεις και φοβίες, αφήστε την ανάσα του Ιωάννη να «κάψει» το αφτί σας με τα όσα θα σας αποκαλύψει, αγκαλιάστε εκείνη την κοπέλα που τον αγάπησε και δέχτηκε μια άδικη τιμωρία για εκείνον, δίχως να βαρυγκωμήσει. Τον αγάπησε και πλήρωσε ακριβά αυτή της την αγάπη.

Συναρπαστικό, αληθινό, καθηλωτικό, από την αρχή μέχρι το τέλος…

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/23098-kata-ioanni-tou-spyrou-petroulaki-stin-prothiki-tis-avlis-mas

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35