Πόρος: Το νησί με τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τις γραφικές παραλίες

Πόρος: Το νησί με τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τις γραφικές παραλίες

Μόλις 35,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται ο Πόρος, ένα πανέμορφο κατάφυτο νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου. Ο Πόρος, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Καλαυρεία, προσελκύει πολλούς επισκέπτες χάρη στις αμέτρητες φυσικές καλλονές του, τα αξιοθέατα και τις υπέροχες γραφικές παραλίες.

Η καταπράσινη ενδοχώρα, η καταγάλανη θάλασσα, τα παραδοσιακά σπιτάκια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια αγαλλιάζουν τον επισκέπτη. Απολαύστε τη φύση, αναπνέοντας καθαρό αέρα, με μία βόλτα στο πευκοδάσος της Καλαβρείας.

Αξιοθέατα Πόρος & Γύρω Περιοχή

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι ο Πόρος που είναι αμφιθεατρικά χτισμένος απέναντι από τις ακτές της Πελοποννήσου. Η νεοκλασική αρχιτεκτονική των σπιτιών ταξιδεύει τον επισκέπτη.

Ο Πόρος συγκεντρώνει πολλά και σημαντικά αξιοθέατα. Το Ιστορικό Ρολόι που δεσπόζει στην ψηλότερη κορυφή του λόφου χτίστηκε το 1927 και αποτελεί το στολίδι της πόλης. Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκθέτονται ευρήματα που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή ως και τη Ρωμαϊκή εποχή, καθώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Βορειοδυτικά της πόλης του Πόρου, βρίσκεται το Προγυμναστήριο, η πρώτη κατοικία του Όθωνα. Στο βόρειο τμήμα του νησιού, στα Παλάτια, υπάρχουν τα ερείπια από το Δωρικό Ναό του Ποσειδώνα. Κοντά σώζονται τα ερείπια του Ρωσικού Ναυστάθμου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο.

Επισκεφθείτε ακόμη το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο, κτισμένο πάνω σε κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μία υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Στην είσοδο της Μονής υπάρχει πηγή φημισμένη για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, και στην εκκλησία υπάρχουν τέμπλο ιταλικής τεχνοτροπίας του 16 ου αιώνα και φορητή εικόνα της Παναγίας, του Ιταλού ζωγράφου Σέκολι. Μην παραλείψετε να δείτε και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες.

Ο Πόρος, παρά τη μικρή του έκταση, διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Το Μικρό και Μεγάλο Νεώριο, το Ασκέλι, το Μοναστήρι, το Λιμανάκι της Αγάπης, η Βαγιωνιά, η μία παραλία πιο όμορφη και πιο γραφική από την άλλη, με την αρμονική συνύπαρξη της θάλασσας και του πεύκου, σας υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης. Σε πολλές παραλίες υπάρχουν ταβερνάκια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Ναυτική Εβδομάδα που διοργανώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Πόρος, με τη μεγάλη γραφικότητα, τα πολλά αξιοθέατα, το άφθονο πράσινο, τις όμορφες αμμουδιές και τη σύγχρονη τουριστική υποδομή, είναι ένας επίγειος παράδεισος που σας καλεί να τον γνωρίσετε από κοντά.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35