Σαλαμίνα: Το νησί της «ναυμαχίας» έχεις τις πιο όμορφες γραφικές παραδοσιακές γειτονιές

Σαλαμίνα: Το νησί της «ναυμαχίας» έχεις τις πιο όμορφες γραφικές παραδοσιακές γειτονιές

Η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού Κόλπου και απέχει μόλις ένα ναυτικό μίλι από το λιμάνι του Πειραιά.

Η μικρή απόσταση του νησιού από την πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες και ενδιαφέρουσες επιλογές που έχει να σας προσφέρει, το καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών.

Η Σαλαμίνα με τις ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, τους γραφικούς κολπίσκους, την πλούσια βλάστηση, κυρίως πεύκα, ελαιόδεντρα και αμπέλια, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα, τα αξιόλογα αρχαία μνημεία, τις υπέροχες παραλίες και τη σύγχρονη τουριστική υποδομή, καταφέρνει να κρατά αμείωτο τον ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το νησί της Σαλαμίνας είναι γνωστό από την αρχαιότητα, αφού εδώ έγινε η ενδοξότερη ναυμαχία της Ελλάδας, μεταξύ Ελλήνων και Περσών, το 480 π.Χ.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η σύγχρονη πόλη της Σαλαμίνας, για τους ντόπιους Κούλουρη, που διατηρεί όμως ακόμη το παραδοσιακό της χρώμα, χάρη στις γραφικές παραδοσιακές γειτονιές της.

Αξιοθέατα Σαλαμίνα & Γύρω Περιοχή

Η πόλη της Σαλαμίνας συγκεντρώνει πολλά αξιοθέατα. Η Ακτή Καραϊσκάκη με τους φοίνικες σε όλο της το μήκος, που οδηγεί στην παραλία της Κούλουρης, θυμίζει εξωτικό τοπίο.

Εδώ θα βρείτε και πολλές εκκλησίες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με θαυμάσιες αγιογραφίες. Επισκεφθείτε το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, την Παναγία του Μπόσκου ή Καθαρού με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 1758, το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που έχει χτιστεί στα θεμέλια πρωτοβυζαντινής βασιλικής του 6 ου αιώνα, και τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, της παλαιότερης εκκλησίας στη Σαλαμίνα, όπου σώζονται τα οστά του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Η πόλη διαθέτει επίσης Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας που στεγάζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο, και βιβλιοθήκη όπου φιλοξενούνται 3.500 τόμοι. Στα Παλούκια, το υπαίθριο Ναυτικό Μουσείο με τα κανόνια και τις τορπίλες αποτελεί ένα εξαίσιο θέαμα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το λόφο των Μύλων, όπου δεσπόζουν οι δύο ανεμόμυλοι, κτίσματα του 18 ου αιώνα, αλλά και το μεγαλύτερο και αξιολογότερο βυζαντινό μοναστήρι του νησιού, τη Μονή της Φανερωμένης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35